La demanda d’habitatge social, pisos de lloguers assequibles o equipaments com un centre de dia han estat el pal de paller de les reivindicacions d’una trentena de persones de diversos col·lectius que, aquest dissabte, han fet una cercavila reivindicativa pel barri com a acte previ a la celebració de l’1 de maig. Durant la marxa, que ha transcorregut sense cap mena d’incident, han estat vigilats de prop per una quinzena d’efectius dels Mossos d’Esquadra.

La cercavila ha consistit en l’enganxada de cartells als indrets que els organitzadors consideren “on es constata que es perjudiquen els interessos de la classe treballadora del barri”, explica Bàrbara, de l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia. En aquest sentit, l’entitat lamenta que “no existeix parc d’habitatge públic a Gràcia” i ha proposat que per evitar l’expulsió de veïns de Gràcia, el barri sigui declarat “zona de tanteig i retracte per evitar la compra d’edificis sencers per part de fons voltor i fons d’inversió estrangers”.

La cercavila de dissabte s’ha emmarcat en la campanya per l’1 de maig a Gràcia, titulada ‘Les dones organitzades guanyem’, i organitzada, entre d’altres, per Arran Gràcia, el Moviment Popular de Gràcia, la Precària, Feministes de la Vila de Gràcia o l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia.