El foc s’ha originat a les 19.30 h d’aquest divendres al 2n 3a de la plaça del Pedró i s’ha propagat fins al pis de sobre, el 3r 3a, on s’ha pogut controlar. Un cop extingit, els Bombers de Barcelona han ventilat l’edifici, de set plantes amb quatre pisos cadascuna, i n’han revisat l’estructura. La víctima mortal, segons els bombers, hauria intentat pujar al terrat de l’immoble per escapar de les flames i hauria quedat inconscient.

Els informes han determinat que el foc ha danyat la instal·lació elèctrica, les canonades i l’ascensor de l’edifici i, per tant, s’ha optat per desallotjar completament la finca. L’Ajuntament ha atès una trentena de persones afectades i d’aquestes n’ha allotjat 16 al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona.

Després de ser desallotjats aquest divendres, els veïns encara no poden tornar a casa seva. Al llarg d’aquest dissabte tornaran als habitatges per recollir les pertinences necessàries. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes de l’incendi.

Foto: Sergi Vila

Fins a la plaça s’hi han desplaçat vuit dotacions de bombers, ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques i diversos efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.

El foc ha generat una gran columna de fum que s’ha pogut veure des de Montjuïc. A més,  els qui es trobaven a prop de l’incendi han notat una forta pudor de plàstic cremat.