L’espai es presenta en societat i ho fa amb una mostra gastronòmica que ofereix la comunitat musulmana de Nou Barris acompanyada d’actuacions musicals. Ha estat un acte obert a tota la ciutadania que s’ha celebrat a la plaça d’Àngel Pestaña. S’han organitzat visites guiades per a grups a la nova mesquita.

La Comunitat Islàmica de Nou Barris va llogar aquest espai, situat al número 27 del carrer del Japó, el gener del 2017, però l’oposició d’un grup de veïns, ha fet que no hagin pogut començar-hi les oracions fins fa dos mesos. Gran part del veïnat i les entitats del barri, però, com s’ha comprovat durant la festa ciutadana d’aquest divendres, els donen suport i defensen el dret a la llibertat de culte. Les darreres setmanes la tensió s’ha calmat. “Al principi el carrer estava ple de pancartes contràries a la mesquita”, explica Abdel Elblaut, vicepresident de la comunitat islàmica. “Ara, en comparació, pràcticament no n’hi ha. La gent ha entès què és el centre i ha vist que no molestem”, assegura.

Andrés Naya, del Casal de Barri Prosperitat, ha explicat a betevé que les entitats han tingut un paper important a l’hora de rebaixar la tensió. “El barri s’ha adonat que el dret a culte està per sobre de tot”, ha assegurat.

Polèmica a la Prosperitat per la mesquita 

Aquest centre de culte islàmic ha dividit les opinions del barri. Mentre que una part dels habitants hi estaven a favor, d’altres hi han mostrat el rebuig en diverses ocasions. De fet, el centre de culte ha estat objecte de protestes, fins i tot d’algunes que no estaven autoritzades.

Pancartes contràries a la mesquita del carrer Japó

La mesquita també va ser atacada per set membres del partit d’extrema dreta Democracia Nacional, als quals la fiscalia va denunciar. El centre religiós va obrir les portes el mes de febrer i hi van començar les pregàries dels fidels.