Els claustres han estat històricament un espai de recolliment, meditació i contemplació. Per recuperar aquesta funció espiritual, al Monestir de Pedralbes, des d’aquesta primavera, s’organitzen sessions de meditació zen. “No cal ser cristià, ni catòlic, ni budista… és una pràctica que t’ajuda a connectar amb el més profund i sagrat de cadascú de nosaltres”, explica Berta Meneses Rodríguez, mestra zen.

A les sessions hi participen tant persones que practiquen la meditació habitualment com d’altres que ho proven per primera vegada. Per a totes el fet de poder gaudir del claustre del monestir abans que s’obri al públic és una oportunitat de poder meditar en un entorn excepcional a la ciutat de Barcelona.

Fomentar l’espiritualitat al Monestir de Pedralbes

Les activitats que s’organitzen al Monestir de Pedralbes giren principalment entorn a tres eixos: la dona, el patrimoni i l’espiritualitat. Amb els sessions de meditació zen també es pretén fomentar les activitats espirituals, que permeten connectar amb la finalitat original del recinte.

Les sessions de meditació es fan cada divendres a primera hora del matí fins al 15 de juny i cal inscriure-s’hi prèviament.