La mestra zen Berta Meneses Rodríguez s’encarrega de dirigir les sessions, en què s’ensenya els participants a prendre consciència del propi cos; es fa meditació en quietud i silenci i finalment es fa meditació caminant pel claustre. La mestra remarca que no cal ser creient de cap religió per practicar la meditació.

Els claustres han estat històricament un espai de recolliment, meditació i contemplació. Per recuperar aquesta funció espiritual, al Monestir de Pedralbes, des d’aquesta primavera, s’organitzen sessions de meditació zen. “No cal ser cristià, ni catòlic, ni budista… és una pràctica que t’ajuda a connectar amb el més profund i sagrat de cadascú de nosaltres”, explica Berta Meneses Rodríguez, mestra zen.

A les sessions hi participen tant persones que practiquen la meditació habitualment com d’altres que ho proven per primera vegada. Per a totes el fet de poder gaudir del claustre del monestir abans que s’obri al públic és una oportunitat de poder meditar en un entorn excepcional a la ciutat de Barcelona.

Fomentar l’espiritualitat al Monestir de Pedralbes

Les activitats que s’organitzen al Monestir de Pedralbes giren principalment entorn a tres eixos: la dona, el patrimoni i l’espiritualitat. Amb els sessions de meditació zen també es pretén fomentar les activitats espirituals, que permeten connectar amb la finalitat original del recinte.

Les sessions de meditació es fan cada divendres a primera hora del matí fins al 15 de juny i cal inscriure-s’hi prèviament.