Xavier Trias, candidat de Junts a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, ha assegurat que en cas que sigui alcalde estudiarà si es poden aturar les obres del tramvia per la Diagonal, que ara s’estan executant des de Glòries i fins a Verdaguer. Trias creu, no obstant, que “és impossible”. Durant la compareixença d’aquest dimarts per anunciar oficialment que es presentarà als comicis, ha afirmat que “és un disbarat fer passar el tramvia travessant tota la ciutat” i que la seva idea “és no continuar” amb la connexió fins a Francesc Macià si guanya.

L’X1, l’alternativa al tramvia

Trias ha recordat que ja hi ha una connexió amb autobús, l’X1, que facilita aquest trajecte i que, per tant, el tramvia no és necessari. Afirma que “alguns han venut” que el projecte “és molt important” i assegura que “això és molt important per al compte d’explotació del tramvia, però no per als ciutadans”.

Anul·lar els xamfrans de la trama Cerdà, “una barbaritat”

El candidat de Junts també ha criticat que les obres de la superilla de l’Eixample estiguin “anul·lant els xamfrans de la trama Cerdà“. “És una barbaritat”. Trias considera que això està suposant que les tasques de càrrega i descàrrega es facin “enmig del carrer” i que això a la llarga “comporta més congestió de trànsit i més pol·lució”.