Primeres reaccions a l‘anunci de la candidatura de Xavier Trias a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions municipals del 2023. Jordi Martí (BComú) ha afirmat que “el que provoca l’aparició de Trias en la contesa electoral és que s’esclareix el marc de les eleccions”. El tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, creu que el pas endavant de l’exalcalde de la ciutat, facilita la tria entre “un projecte d’esquerres i un projecte conservador” i esclareix ” el joc a dos”.

Assegura que “en el fons els barcelonins tindran l’opció de continuar entre un projecte transformador, que en aquests moments encapçala l’alcaldessa, Ada Colau, o aquella Barcelona del 2011 governada per Trias”. Martí ha assegurat també que “respecta molt Trias”, perquè el “coneix des de fa molts anys” i que és “un gran adversari”. “Els propers mesos pinten emocionants”, ha afegit.

Valents diu que “és el pitjor candidat”

També han reaccionat a l’anunci de Trias des de Valents. Consideren que l’exalcalde de Barcelona, juntament amb Ada Colau i Ernest Maragall, és “el pitjor candidat i un dels pitjors alcaldes que podria tenir la ciutat”. Eva Parera afirma que Trias “és el candidat de l’independentisme d’extrema dreta radical” i diu que no cal oblidar que “el seu partit, juntament amb ERC i la CUP, “va encoratjar a cremar els carrers de Barcelona durant les protestes per la sentència del procés”.

En un comunicat, la formació ha assegurat que “va ser Xavier Trias qui va començar a donar diners a les entitats d’Ada Colau”, fet que va permetre que “aquesta tingués gran presència mediàtica i recursos públics per gastar”.