L’exalcalde Xavier Trias ha dit adeu a la política després de més de tres dècades. Ho ha fet en un sopar multitudinari celebrat al Museu Marítim, amb uns 500 convidats. Entre els assistents hi havia el president de la Generalitat, Quim Torra; els expresidents Artur Mas i Jordi Pujol; regidors i exregidors; l’exalcalde Joan Clos; exdiputats del Congrés, i companys de la seva etapa com a pediatra a l’Hospital Vall d’Hebron.

Xavier Trias ha tancat l’acte de comiat anunciant que tancarà la llista de Junts per Catalunya a les eleccions municipals del 2019. “Per mi això és una satisfacció molt especial”, ha dit, en resposta al gest del partit. De fet, en l’acte l’han acompanyat la número dos de JxC a les eleccions municipals, Elsa Artadi; la número tres, Neus Munté, i el número quatre, Ferran Mascarell.

Elsa Artadi Xavier Trias

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions municipals 2019 a Barcelona | Últimes notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Els motius de l’adeu de Trias

El president del grup municipal del PDeCAT ha anunciat que deixa la primera línia política per “algunes decepcions” que ha viscut en els últims anys. “Crec que la política està perdent el ‘fair play’, les complicitats”, ha dit en el seu discurs de comiat. Unes complicitats que, segons Trias, sí que hi havia en anteriors mandats.

Xavier Trias i Jordi Pujol

“Jordi Pujol m’ha canviat la vida. Li estic infinitament agraït”

Trias ha començat el seu discurs de comiat donant les gràcies a cadascuna de les persones que l’han ajudat o li han donat suport en la seva etapa com a polític: des dels seus familiars més directes fins a companys de partit i de cambra a l’Ajuntament o al Congrés dels Diputats. En especial, ha tingut paraules d’agraïment per a l’expresident Jordi Pujol, a qui ha descrit com una de les persones que més li ha marcat en la seva vida.

“M’ha canviat la vida. Em va ensenyar a estimar el país. Em va ensenyar el que és estar treballant tot el dia i ajudar la gent. Li estic infinitament agraït”

En un discurs en què ha sabut contenir l’emoció, Trias ha repassat la trajectòria com a pediatra, conseller, diputat al Congrés i, també, com a alcalde. El president del Grup Municipal del PDeCAT ha enyorat l’etapa d’aliança entre Convergència i Unió. Creu que si CiU no s’hagués trencat “probablement moltes coses anirien molt millor”.

Record a Joaquim Forn

L’exalcalde ha recordat Joaquim Forn, exregidor i ara candidat de JxC a les eleccions municipals del 2019. Ha qualificat la seva situació de presó preventiva com “una vergonya” i ha afegit: “Gràcies públicament per tot el que ha fet per mi”.

Forn no ha pogut assistir a l’homenatge perquè està a la presó, però ha enviat un missatge a Trias a través d’una carta des de Soto del Real. “Vull agrair els anys que hem treballat braç a braç per Barcelona i per Catalunya. Avui, des de la cel·la, el meu pensament està amb tu“, deia la carta, que ha estat llegida pel regidor Jordi Martí.

Xavier Trias i Joaquim Forn

Companys de partit i de plenari

Trias ha rebut el suport i escalf d’altres regidors que són i han estat companys de partit al llarg de la seva trajectòria a l’Ajuntament, com Sònia Recasens, Jaume Ciurana, Jordi Martí i Mercè Homs.

Alguns dels polítics que han estat els seus rivals a les eleccions i al plenari també han assistit a l’acte, com l’exregidora de la CUP María José Lecha, l’exdirigent municipal d’ERC Jordi Portabella o exregidors del PSC com Assumpta Escarp i José Cuervo.

El sector del comerç i de la restauració ha participat en l’homenatge a l’exalcalde. Hi han assistit el president de Barcelona Comerç, Salvador Vendrell; el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, i el director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols.