L’exalcalde Xavier Trias s’ha sotmès a un tractament per solucionar la tremolor que patia a una de les mans. Ho ha avançat ell mateix al programa ‘bàsics’, de betevé. La tremolor que pateix Trias és fruit d’un trastorn que l’ha acompanyat durant gran part de la seva vida —des dels 18 anys— i que recentment se li havia agreujat fins al punt que li costava escriure o agafar un got per beure aigua: “Per a mi era invalidant”.

Trias ha reaparegut amb els cabells molt curts, precisament a causa de la intervenció que s’ha fet, basada en una tecnologia d’ultrasons que elimina les cèl·lules que provoquen aquesta tremolor. Primer s’ha tractat per curar-se la mà dreta, que aparentment ja mostra una millora de la mobilitat i el pols. El mateix Trias ho ha mostrat en directe: “Ara puc agafar el got i prendre aigua”. D’aquí a un any, ha explicat, es tornarà a operar per posar fi a la tremolor de la mà esquerra.

El tractament que ha rebut Trias és una tècnica molt nova que s’aplica a la Clínica Universitat de Navarra. Encara no s’utilitza als centres hospitalaris de Catalunya però, segons l’exalcalde, s’intentarà portar a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

“Era impossible que no es notés”

Qui va ser regidor de CiU i després del PDeCAT a l’Ajuntament ha dit que no ha pogut amagar aquesta tremolor en la seva etapa com a polític: “Era impossible que no es notés”. Malgrat tot, ha lamentat que “hi havia gent que feia un joc brut i parlava dels meus tremolors amb mala idea”. Trias ha explicat que els últims dies, a causa de la imatge dels cabells curts, molta gent s’ha preocupat pel seu estat de salut. Tot i recuperar el pols d’una de les mans, l’exalcalde descarta tornar a la primera línia de la política. “Tota l’ajuda que necessitin sempre la donaré”, ha respost.