Andana de metro buida

andana metro buida coronavirus

El transport públic de l’àrea de Barcelona aplica a partir de demà nous ajustos per minimitzar els recursos que dedica a la prestació del servei. La nova planificació es basa en la reducció de fins al 90 per cent de desplaçaments en la majoria de transports. Tot apunta que la davallada encara s’acusarà més amb les mesures extraordinàries per contenir el contagi del coronavirus aprovades pel Govern espanyol.

La setmana vinent es manté la reducció de l’oferta d’entre el 33 i el 67 %, amb ajustos variables segons la franja horària (hores punta) i respectant el límit d’un terç de l’ocupació màxima decretat el passat dia 13 de març. En el metro i l’autobús les freqüències seran les mateixes que la setmana passada, amb una oferta del 57-60 % que pot variar a les hores punta en el cas del subterrani, i del 40-45% en el cas dels busos.

intercanviador passeig de gracia buit coronavirus metro

Nous ajustos a FGC i Rodalies

Els Ferrocarrils ajusten la Línia L7, la que uneix Gràcia amb l’avinguda Tibidabo, i mantenen la reducció que s’ha fet durant el cap de setmana fins la tornada a la normalitat. En el cas dels trens que connecten amb el Vallès es modificarà la freqüència a partir de dimecres, per equiparar el servei al d’un diumenge, amb reforç a les franges horàries de més afluència. No hi ha canvis en el servei del 33 % a la línia de l’Anoia, amb reforç també en hora punta per garantir la distància de seguretat entre passatgers.

Rodalies de Renfe incrementarà a partir de demà l’enllaç entre Barcelona i Sant Vicenç de Calders amb dos trens més que sortiran de la població tarragonina a primera hora del matí (a les 5.18 h i a les 6.31 h). Renfe altera el servei d’un dels combois de la Línia R3, la que va a Vic i Ripoll, que no s’aturarà a totes les estacions.

El TRAM manté el 60 % de l’oferta habitual de dia feiner i la xarxa de busos metropolitans té previst programar ajustos i en els casos específics sense demanda, suprimir el servei.