(ACN) El candidat de Vox a eleccions al Parlament de Catalunya, Ignacio Garriga, ha fet una crida a la mobilització massiva i ha posat com a exemple de la “necessitat” d’anar a votar, “aquesta turba violenta que m’ha increpat”, en referència a les feministes que han protestat contra el feixisme davant del col·legi electoral on ha votat. “Crec que és la primera vegada que un candidat a la presidència de la Generalitat és increpat en anar a votar per un grup que, a més, ens diu feixistes”, ha lamentat.

Garriga, a més, a preguntes dels periodistes, ha afegit que “tota protesta és llibertat d’expressió” però que no ho és “insultar un representant públic i milers de catalans dient-los feixistes per exposar unes idees que no els agraden”. El candidat de Vox a la Generalitat ha votat al col·legi electoral del carrer de Sant Joan de la Salle, 42 de Barcelona. Allà mateix un grup de feministes l’han cridat i han tirat papers amb escrits contra el feixisme. “Nosaltres no insultem ni increpem ningú. Aquesta és la diferència entre l’esquerra totalitària i nosaltres”, ha dit.

És per això, ha afegit, que avui és un dia “històric” i “d’esperança” perquè els catalans “tenen l’oportunitat de recuperar Catalunya” i s’ha mostrat convençut que seran unes eleccions “democràtiques i lliures” de les quals n’espera, ha dit, un gran resultat.

“Vot a Garriga, vot a feixista”

La protesta que ha rebut Garriga al col·legi electoral l’han fet cinc dones del grup feminista Femen. Hi han arribat poc després que el candidat, acompanyat de la seva dona i de la seguretat habitual, entrés al col·legi. Han cridat “Vot a Garriga, vot a feixista” mentre mostraven cartells i llençaven paperetes verdes on es podia llegir “Feixistes fora de les urnes” i “Femen contra el feixisme polític i institucional”, frases que també duien pintades sobre el seu cos, nu de cintura cap a dalt. Els Mossos d’Esquadra que hi havia a la porta se les han endutes i les han identificades.