mesa electoral 2021

Les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer deixaran una imatge mai vista abans: la de votar als col·legis amb mascareta, en plena pandèmia pel coronavirus. Tal com és habitual, el president de la mesa demanarà a l’elector que s’identifiqui amb el seu DNI i, per corroborar que és la persona que diu el document identificatiu, pot sol·licitar-li que s’abaixi la mascareta per veure-li la cara sencera. És obligatori treure’s la mascareta si la mesa ho requereix abans de dipositar el vot a l’urna el 14-F?

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, assegura que, en aquest cas, el votant està obligat a abaixar-se l’element de protecció temporalment per corroborar que és la mateixa persona que la del DNI. “Treure’s la mascareta mig segon i tornar-se-la a apujar no incrementa el risc de contagi de ningú“, ha dit Peña-López en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

En qualsevol cas, cal recordar que és obligatori dur la mascareta per accedir al col·legi electoral i introduir la papereta a l’urna per evitar l’expansió del SARS-CoV-2.