Un grup de tres activistes, membres de la plataforma No a l’Ampliació del MACBA, ha interromput el ple municipal del mes de març. Ho han fet durant el debat per aprovar el pla urbanístic que permetrà ampliar l’espai expositiu del museu a la plaça dels Àngels, que s’ha acabat aprovant amb els vots a favor del PSC, TriasxBCN, ERC i el PP, i l’abstenció de BComú i Vox.

Amb pancartes en què es podia llegir “Aturem l’espoli de 1.000 m² d’espai públic”, els activistes han cridat des de la grada de públic del saló de plens per demanar la retirada del punt de l’ordre del dia perquè “no hi ha consens ni amb veïns, ni comerços ni patinadors”. L’ampliació del MACBA anirà acompanyada d’una reforma de la plaça dels Àngels, que eliminarà el desnivell que ara utilitzen els “skaters” per fer piruetes.

L’alcalde de Barcelona i president del Plenari, Jaume Collboni, ha avisat els activistes que no podien interrompre el decurs del ple i que, si no deixaven de fer-ho, demanaria a la Guàrdia Urbana que els expulsés. Finalment, però, Collboni no n’ha demanat l’expulsió, encara que els activistes s’han seguit expressant des de la grada i tallant el torn de paraula d’alguns regidors.