L’Ajuntament invertirà 400.000 euros aquest 2024 en les naus de Can Batlló que gestionen i dinamitzen els veïns de la Bordeta i 350.000 euros més al llarg del proper any. Tot i això, el consistori admet que no actuarà, de moment, al Bloc 11, una de les naus que l’associació Espai Comunitari i Veïnal Autogestionat de Can Batlló reclama des de fa anys que es rehabilitin perquè cada cop està en més mal estat.

La inversió més alta als espais comunitaris dels darrers anys

Segons fonts municipals, aquesta previsió d’inversió als espais comunitaris del recinte fabril és la més alta dels darrers anys. De fet, a aquesta despesa caldrà sumar-hi 1,2 milions d’euros més que es destinaran a la rehabilitació de la masia de Can Bruixa, un espai que acollirà un centre d’interpretació del Sants agrícola i de la pagesia al barri i que també estarà gestionat per l’associació Can Batlló.

Els veïns reclamen un pressupost extra per al Bloc 11

Els col·lectius que integren l’associació Can Batlló lamenten que no hi hagi previsió, de moment, per actuar en el Bloc 11 bis, una nau de grans dimensions totalment impracticable i que cada cop està més deteriorada. Recorden que la seva missió com a gestors de les naus és dinamitzar l’espai fabril i mantenir en bones condicions els 13.000 metres quadrats que gestionen, 8.000 metres quadrats dels quals ja estan en ús.

Segons els veïns, les zones que encara no tenen activitat, entre d’altres la nau 11 bis, no s’han pogut recuperar perquè l’estat dels espais requereixen unes rehabilitacions integrals inassumibles pels voluntaris que s’encarreguen del manteniment i reparacions de les naus, tant pel cost elevat com per la complexitat de les intervencions.

L’Ajuntament no tanca la porta a la rehabilitació de la nau 11. De fet manté el compromís de rehabilitar en un futur totes les naus de Can Batlló, però calcula que actuar només en aquest bloc costaria entre 15 i 18 milions d’euros.

L’associació Can Batlló anuncia mobilitzacions per reclamar més inversió municipal

L’associació Can Batlló ha anunciat mobilitzacions per reclamar més inversió municipal en els espais autogestionats i per activar la rehabilitació de les naus on encara no s’ha actuat. També reclama que s’actuï en algunes de les naus ja recuperades, com la millora de la climatització i la substitució de les teulades per evitar problemes greus com goteres.

La primera acció l’han convocada a través de les xarxes socials i està prevista per a aquest divendres a la tarda, amb un berenar popular i un taller de pancartes. Actualment pels espais comunitaris de Can Batlló hi passen cada any més 58.000 usuaris.