Universitat de Barcelona (UB)

Aquest dijous, tots els degans de la Universitat de Barcelona s’han reunit per valorar els fets que s’han viscut darrerament en algunes facultats, amb moments de tensió entre alumnes que participaven en tancades i d’altres que volien accedir als edificis. En un comunicat, la UB ha demanat “respecte absolut a la llibertat d’expressió” i també que “no es vulnerin els drets individuals”. Per això, afegeixen que qui ho vulgui pugui participaren les activitats acadèmiques “sense cap impediment”.

Després dels enfrontaments d’aquest dijous al matí entre alumnes que participaven en una tancada a la Facultat d’Economia i membres de l’associació S’ha Acabat, la Universitat de Barcelona ha exigit que “grups aliens a la comunitat universitària no interfereixin en l’activitat acadèmica i en la convivència entre els seus membres”.

El comunicat no fa referència a la petició tant del Consell de l’Alumnat com del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Arran perquè se suspenguin les activitats avaluables i l’assistència obligatòria a les facultats fins al 5 de novembre per garantir als estudiants el dret a manifestació. Tot i això, algunes facultats, com la de Farmàcia, la de Psicologia, la d’Educació, la de Matemàtiques i l’INEFC, han anul·lat les proves avaluables fins al 5 de novembre.