Continuen les mobilitzacions dels estudiants universitaris arran de la sentència del procés. En diverses facultats com en la de Farmàcia de la UB, grups d’estudiants hi han passat la nit d’aquest dimecres a dijous i, de bon matí, han posat obstacles a les portes d’entrada per impedir-hi l’accés dels estudiants i professors que s’hi acostaven per mirar de fer classe amb normalitat.

En el cas de la Facultat de Farmàcia, desenes les persones esperaven per poder entrar a les instal·lacions, mentre que a l’interior una vintena de joves, segons expliquen, no tenien intenció de sortir-ne. Segons han explicat a betevé, els estudiants que estan tancats demanen que se suspenguin les classes fins que la situació política a Catalunya canviï o bé que es paralitzin les avaluacions per poder manifestar-se sense que això afecti el seu expedient. Precisament, aquesta és la demanda que han llançat en una roda de premsa conjunta el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Arran.

Pels volts de les 11 h, uns 200 estudiants s’han concentrat a l’avinguda Diagonal i n’han tallat la circulació a l’altura del Palau Reial. Des d’allà, han marxat en manifestació fins a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Les Corts.

Els estudiants es manifestaran a la tarda

La mobilització d’estudiants universitaris continuarà aquesta dijous a la tarda amb una manifestació convocada per la Intersindical-CSC, la USTEC, la CGT, el CAU, sindicats d’estudiants, l’ANC o la FaPaC, entre d’altres, contra la “repressió a la gent jove”. Amb el lema: «Pels drets i les llibertats, prou repressió: no toquen el nostre jovent!», les entitats també criden a concentrar-se a les portes dels centres universitaris durant el matí i a les portes dels centres educatius en acabar l’horari lectiu del migdia per llegir un manifest conjunt.

Reunió de degans de la UB

Les mobilitzacions arriben l’endemà que el Consell de l’Alumnat de la UB demanés la suspensió de les activitats avaluables  i l’assistència obligatòria a totes les facultats fins al 5 de novembre. Una petició que aquest dijous s’ha tractat en una reunió amb tots els degans de la Universitat de Barcelona, segons ha explicat el rector Joan Elies a ‘El matí de Barcelona’ de betevé.

La UB ha emès un comunicat en què ha demanat que es respectin els drets individuals i que qui vulgui pugui participar a les activitats acadèmiques “sense cap impediment”. Així doncs, la universitat manté les classes.