Els grups d’ERC i Junts per Catalunya portaran al ple d’aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona una proposició conjunta de rebuig a la sentència del procés. El debat estava previst en un ple extraordinari la setmana passada, però l’alcaldessa, Ada Colau, el va desconvocar pels aldarulls que hi va haver diversos dies al centre de la ciutat.

A banda de rebutjar la sentència del Tribunal Suprem, el text exigeix “la llibertat immediata” dels presos independentistes i denuncia “la regressió de drets i llibertats” a Catalunya. També mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i demana sumar-se a la mobilització ciutadana contra la sentència.

“El debat al ple arriba tard”, ha lamentat la portaveu adjunta d’ERC, Elisenda Alamany, que ha recordat que més de 800 ajuntaments de Catalunya ja s’han expressat en contra de la sentència. “La institució i el govern municipal no han estat a l’altura”, ha afirmat Alamany. La portaveu de JxC, Elsa Artadi, va criticar aquest dimecres que pel pacte amb el PSC, “al govern Colau l’incomoda rebutjar una sentència injusta”.

Cs vol que l’Ajuntament es personi pels aldarulls

En el mateix ple, Ciutadans reclamarà que l’Ajuntament es personi com a acusació particular contra els detinguts pels aldarulls postsentència a Barcelona. “És la manera de defensar els interessos dels barcelonins”, ha dit el portaveu de Cs, Paco Sierra, que ha recordat que l’Ajuntament també es va personar en les causes contra les càrregues de l’1-O.

El líder del PP a Barcelona, Josep Bou, preveu que en el ple d’aquest divendres hi haurà “una batussa impressionant” en el debat sobre la sentència del procés i els aldarulls posteriors. “La imatge de Barcelona està molt malmesa”, ha dit Bou, que reclamarà al plenari una condemna de la violència i que l’alcaldessa mostri suport explícit i institucional a tots els cossos policials.