barri canyelles pisos

Gairebé una de cada tres llars de Canyelles (29 %), a Nou Barris, basen els ingressos en prestacions socials (atur, jubilació…). El segueixen Can Peguera (28 %) i la Guineueta (27 %), barris també del mateix districte. Les dades apareixen en l’informe La renda de les llars de Barcelona 2018 que, per primera vegada recull d’on provenen els ingressos dels domicilis (prestacions socials, salaris i rendes mixtes). Tot i això, són dades del 2018 que, molt probablement, han quedat alterades després de l’impacte de la pandèmia.

Segons l’informe, el 18 % de les llars de Barcelona té com a ingrés principal les prestacions socials. A Nou Barris, però, el percentatge és el més elevat de la ciutat: 24 %. En el cas de Canyelles, Can Peguera i la Guineueta, les dades s’expliquen per ser barris amb una població més envellida, ja que les prestacions més importants són les de la jubilació. Tot i això, a la llista de barris que basen els ingressos en això hi apareixen també els que tenen una renda disponible de la llar més baixa.

Les rendes mixtes inclouen els treballadors per compte propi (autònoms) i les persones que cobren lloguers de propietats. A tota la ciutat representen el 28 % de les llars. Els barris amb més rendes mixtes es troben majoritàriament entre els que tenen una renda disponible més alta. És el cas de les Tres Torres (42 %) on les llars amb prestacions socials no arriben al 10 %, seguit de Pedralbes (42 %) i Sant Gervasi – Galvany (41 %).

Sobta el cas del barri Gòtic, amb un nivell de renda baix però, en canvi, amb un 32 % de rendes mixtes i poques prestacions socials (13 %).

En el cas dels salaris, hi ha més diversificació entre els barris on tenen més pes. Tant s’hi poden trobar barris amb la renda baixa, com la Marina de Port (57 %) o el Poble-sec (58 %), com també barris amb renda més alta, com ara Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou (62 %). El barri amb més llars que basen els ingressos en salaris és la Clota (68 %), el menys habitat de Barcelona (650 veïns). A tota la ciutat, els domicilis assalariats representen el 54 %.