papereria raima

L’Ajuntament de Barcelona donarà ajuts d’entre 1.000 € i 4.900 € als comerços, restaurants, locals d’oci nocturn i hotels a través del fons extraordinari reActivem Barcelona. En total, el fons invertirà 20 M €, en dues fases. La primera (la dels ajuts d’entre 1.000 € i 4.900 €) obrirà la convocatòria entre el 12 i el 30 de juliol i tindrà una dotació total de 12 M €. En aquest cas s’hi podran beneficiar els negocis que hagin fet intervencions de millora als establiments des que es va declarar l’estat d’alarma o tinguin previst fer-ne abans que acabi el 2021.

La segona fase dels fons reActivem Barcelona es posarà en marxa més endavant, durant l’estiu, i tindrà un total de 8 M €. En aquest cas, les ajudes seran per finançar fins al 50 % (amb un topall de 100.000 €) projectes de reformes o grans inversions. Amb aquest fons extraordinari, l’Ajuntament vol assegurar la supervivència dels negocis barcelonins, millorar-ne la competitivitat i fomentar el consum local. Aquests ajuts formen part de l’acord pressupostari amb ERC.

2,5 M € extra per al sector d’oci i turisme

Més enllà dels fons reActivem Barcelona, aquest juliol la ciutat també injectarà 2,5 M € extraordinaris a empreses vinculades al sector de l’oci i al turisme que han hagut de tancar arran de la pandèmia. Pel que fa a aquestes subvencions, els ajuts oscil·laran entre els 1.000 € i els 8.000 €, en funció de la liquidació de l’impost d’activitats econòmiques (IAE). L’Ajuntament justifica la mesura per “ajudar amb les despeses de manteniment del negoci” mentre no han rebut ingressos.