L’Ajuntament de Barcelona trucarà a la porta de 100 habitatges del Carmel per revisar-ne l’estat i oferir ajudes a la rehabilitació. L’actuació es fa a través del Pla de barris i s’emmarca en el programa Habita Carmel, que vol combatre la vulnerabilitat del parc de l’habitatge en aquest barri. La tria del centenar de pisos en mal estat s’ha fet a partir d’un estudi de la UPC sobre l’estat de l’edificació al Carmel, que va localitzar centenars de pisos amb deficiències.

L’estudi va tenir en compte dades del cadastre i l’observació exterior, però a partir d’aquest juliol, un equip tècnic visitarà cada un dels 100 pisos per conèixer realment en quin estat es troben i quines actuacions s’hi poden fer. Les deficiències principals que es preveu detectar són problemes d’humitats, ventilació, accessibilitat o bé cuines i lavabos en mal estat. Quan s’hagi decidit què cal fer, l’Ajuntament obrirà una línia de subvencions que cobrirà entre el 75 i el 100 % del cost de la rehabilitació.

No inaugurarem grans equipaments o grans obres d’espais públics, però espero que fem allò que el Pla de barris té com a objectiu millorar les condicions de vida dels barris on actuem
Jordi Martí, regidor del Pla de barris

Un projecte que aspira als fons europeus

La inversió que l’Ajuntament de Barcelona destina a aquest projecte és de 3 M €, una partida que s’emmarca en l’estratègia per millorar les condicions dels habitatges al Carmel. Tot i això, el consistori preveu presentar Habita Carmel a la llista de projectes de ciutat que aspiren a rebre finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea per a la recuperació. L’actuació s’allargarà fins al 2024 i oferirà acompanyament gratuït als propietaris en tot el procés.