porta a porta sant andreu

El Grup Municipal de Junts ha demanat al govern municipal de Barcelona que aturi “immediatament” la recollida porta a porta a Sant Andreu, en una de les al·legacions que la formació ha presentat contra el sistema de gestió de residus. A principis de juny, Ciutadans també va demanar posar fi a la recollida porta a porta.

Segons l’escrit de Junts, el sistema produeix un “empitjorament de les condicions de vida dels veïns“, sense demostrar “una millora de la petjada ecològica”. De fet, en la resta d’al·legacions presentades, la formació demana al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni que expliqui per què va triar Sant Andreu per estendre la recollida porta a porta i proposa que se substitueixi aquest sistema per la col·locació de contenidors intel·ligents.

En tot cas, si la petició d’aturar d’immediat la recollida port a porta no prospera, Junts també fa altres propostes per modificar el sistema existent, com adaptar els horaris a “l’agenda real dels veïns”, trobar un sistema per evitar pudors, i fer que les bosses d’escombraries no quedin davant de bars i restaurants. Per redoblar la pressió contra el govern municipal, la formació prepara una campanya per denuncia que “la recollida porta a porta és un desastre organitzatiu“.