L’Ajuntament de Barcelona treballa una mesura de govern per arribar a pactes amb els promotors de festivals de música perquè es quedin un mínim de tres anys a la ciutat, “perquè puguin planificar i per assegurar una corresponsabilitat amb l’espai. Si volem mantenir festivals a la porta del metro, on viu gent, hem de generar un model de corresponsabilitat que realment impliqui les parts”. Ho va explicar al programa ‘bàsics’ el regidor de cultura, Xavier Marcé.

En l’entrevista, el regidor va lloar el fet de tenir un recinte en plena trama urbana com el Fòrum, però va insistir que per això cal teixir acords amb el veïnat. Ha recordat que ja n’hi ha i que en el cas del Fòrum s’hi permet un nombre concret de festivals en una època determinada de l’any.

El Primavera Sound reclama que tenen “un problema d’estabilitat”

La voluntat de l’Ajuntament de garantir una continuïtat xoca amb les queixes dels organitzadors del festival Primavera Sound, que fa un parell de mesos asseguraven que tenen “un problema d’estabilitat”. Feien aquestes declaracions per l’ús, la propera edició, de la plataforma marítima. “Ens costa saber si un espai el podrem tenir o no i nosaltres treballem amb previsió, ens provoca problemes no saber amb quin aforament juguem”. En aquest sentit van avisar que poder comptar amb la plataforma marina és vital per garantir la permanència del Primavera Sound a Barcelona.