Un grup de veïns de la ronda de Sant Antoni es planteja portar als tribunals l’esperada reforma del vial que ha de començar el 8 de gener. Des de la Plataforma Afectats per la Llosa estan buscant suport econòmic per iniciar el tràmit judicial perquè el projecte “no arribi a termini o es modifiqui“. En canvi, la Plataforma pro Pacificació de la ronda, que agrupa les entitats que estan a favor de la remodelació, aplaudeixin que les obres comencin en breu.

Toni Olivella, portaveu de la Plataforma Afectats per la Llosa, critica que la futura ronda, entre els carrers de Floridablanca i Villarroel, es converteixi en una gran plaça de plataforma única amb un veto total als cotxes. Demana que els veïns hi puguin accedir amb transport privat. “La pacificació ha de ser perquè els veïns estiguin còmodes i puguin accedir amb el vehicle privat a casa. Com a mínim volem el cordó de serveis perquè hi hagi accessibilitat”.

Com a mínim volem el cordó de serveis perquè els veïns i comerciants tinguin accessibilitat”
Toni Olivella, portaveu Plataforma d’Afectats per la Llosa

La Plataforma pro Pacificació de la ronda, en alerta

D’altra banda, hi ha un altre sector nombrós del veïnat que aplaudeix la reforma tal com es tirarà endavant, sense canvis respecte al projecte aprovat pels d’Ada Colau en el mandat anterior. Alhora, però, admeten certa preocupació perquè el govern municipal del PSC ha avisat de futurs ajustos. Un n’és en el tram inferior de la ronda, on hi haurà un cordó per a la càrrega i descàrrega que finalment anirà a la banda del districte de Ciutat Vella per satisfer una petició dels comerciants de la zona. Xavier Caballé, de la Plataforma pro Pacificació de la ronda de Sant Antoni, adverteix que pot ocasionar problemes.

Si no es regula bé la càrrega i descàrrega, pot ser un forat negre d’aparcament de furgonetes i cotxes els caps de setmana”
Xavier Caballé, portaveu Plataforma pro Pacificació de la ronda de Sant Antoni

Caballé també ha dit als micròfons de betevé que troba a faltar més “compromís” del govern municipal actual a l’hora de fer un seguiment detallat de les obres amb el veïnat. “Amb la regidoria anterior hi havia un compromís de fer una comissió de seguiment i el nou equip és partidari de passar-ho tot en els consells de barri“, diu Caballé, que avisa, que tot plegat “es pot convertir en un calaix de sastre”.