A l'equip de gerents adjunts d'Hàbitat Urbà, el tinent d'alcalde hi ha afegit una nova persona que les coordini: l'enginyer Albert Vilalta. Ell serà el nou gerent de l'àrea, que inclou Urbanisme, Infraestructures, Habitatge, Medi Ambient, Serveis Urbans i les TIC. L'Ajuntament diu que fa un any i mig que li van al darrere. Les seves tasques les ha assumit fins ara, en un doble càrrec, Vicent Guallart, que conservarà només el d'arquitecte en cap de l'Ajuntament. ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "En Vicent Guallart continua sent arquitecte en cap. Ell el que fa és encarregar-se de tirar endavant els projectes de ciutat, tots els projectes de ciutat, mentre que l'Albert Vilalta el que fa és encarregar-se de la màquina, i fer que la màquina estigui al servei d'aquests projectes." Vilalta, fins ara director general de Tabasa, l'empresa que explota els túnels de Vallvidrera, va ser enginyer en cap de l'Ajuntament de 2001 a 2006. La notorietat li va arribar, però, el 2009, com un dels tres cooperants que va estar segrestat 268 dies a mans de la branca d'Al-Qaida al Magreb islàmic. La feina de l'ara només ja arquitecte en cap del consistori, Vicent Guallart, no ha estat exempta de polèmica. Entre d'altres, va redissenyar de nou el projecte de les Glòries, que l'oposició va fer retirar.

Albert Vilalta s’encarregarà de coordinar i gestionar aquesta macroàrea formada per Urbanisme, Infraestructures, Habitatge, Medi Ambient, Serveis Urbans i Tecnologies de la Informació i Comunicació. Vilalta ja havia treballat a l’Ajuntament de Barcelona, ho va fer entre el març de 2001 i el gener de 2006 com a màxim enginyer en cap. Actualment ocupava el càrrec de director general de Tabasa, que és l’empresa que gestiona els túnels de Vallvidrera.

El fitxatge estrella de Trias

Després d’un any i mig en el doble càrrec de gerent d’Hàbitat Urbà i d’arquitecte en cap, Vicent Guallart passarà a dedicar-se en exclusiva a “liderar els projectes de transformació que tenim entre mans”, ha dit Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà. El regidor ha explicat que ja s’ha acabat la fase de reorganització d’aquesta macroàrea i ara s’entra en “l’execució de projectes”. Guallart, que va entrar a l’ajuntament de la mà de Vives,  ha estat objecte de més d’una crítica per part de l’oposició.