El guió previst s'ha seguit fil per randa des del primer moment. El govern ha presentat els comptes i novament ha convidat els grups a parlar-ne. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Aquest és un govern que obre la mà. Vol partir d'una proposta rigorosa, que respon a una estratègia de govern, però que vol acabar sent estratègia de ciutat." El gir a la història ha arribat a les rèpliques de l'oposició. JORDI WILLIAM CARNES, regidor del PSC "Òbviament a partir d'aquí ja farem les reflexions oportunes." Una resposta a la qual s'han sumat també PP i Iniciativa. XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Per part del PP també ens donem per assabentats de la informació." JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "El nostre grup també se'n dóna per assabentat." Acte seguit els tres grups han abandonat el debat i en una compareixença inèdita i conjunta han denunciat les formes del govern per no portar els comptes avui a votació, tal com s'havia fet sempre. JORDI WILLIAM CARNES, regidor del PSC "Evidentment no estem disposats a fer aquest, si se'm permet, 'trágala' institucional. Està molt bé que ens n'informin, però si al mateix temps hi hagués hagut l'expedient formal." XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Li demanem que no facin més maniobres de distracció, que no es faci més teatre, més power-points, més operacions de màrqueting, perquè el que la ciutat necessita és un pressupost de veritat, un pressupost real." JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "Fins ara no ha fet cap esforç d'acostar-se als grups municipals, o a algun dels grups municipals, per parlar, per negociar, per asseure's com reclamava la tinenta d'alcalde." Els tres grups han pactat aquest front comú sense informar prèviament Unitat per Barcelona, grup que se n'ha sentit exclòs. La coalició independentista, disposada a negociar, ha estat l'única que ha debatut els pressupostos amb el govern. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres pensem que a aquests pressupostos caldria donar-los la volta com un mitjó." En la mateixa comissió, l'oposició ha tombat la proposta d'ordenances del govern, que ara es portarà a votació al ple de la setmana que ve en espera de si es podran aprovar o no. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo estic amb la mà estesa a tothom per intentar trobar solucions perquè tinguem que faci que la ciutat avanci i tiri endavant. I si prorrogo el pressupost, què passa? Tampoc no passa res, no s'acaba el món, continuarem treballant-hi. Però crec que seria bo ser capaços entre tots d'aprovar un pressupost."

Els grups municipals del PSC, el PP i ICV-EUiA han decidit no pronunciar-se sobre el projecte dels pressupostos de 2013 durant la Comissió d’Economia d’aquest dimecres. Aquests grups s’han expressat en silenci en contra del procediment que ha seguit el govern municipal per presentar l’esborrany dels pressupostos. Acabada l’exposició de la tinenta d’alcalde Sònia Recasens sobre aquesta matèria, els portaveus municipals del PSC, el PP i ICV han sortit de la sala i han fet una compareixença inèdita i conjunta per denunciar les formes del govern, que no ha portat a aquesta comissió els comptes per votar-los, tal com s’havia fet sempre. Els portaveus Jordi William Carnes, del PSC; Xavier Mulleras, del PP i Joaquim Mestre, d’ICV-EUiA, han qualificat d’operació publicitària el procediment de presentació dels pressupostoss. La coalició d’Unitat per Barcelona (UxB), que s’ha quedat al marge d’aquest front comú de l’oposició perquè diuen que no se’ls ha avisat i se’ls ha fet el buit, sí que han expressat les crítiques d’aquest projecte a la comissió.

L’alcalde, Xavier Trias, ha dit en una entrevista a Ràdio 4 que no “s’acabaria el món” si ha de prorrogar els comptes.  El govern municipal necessita la col·laboració del PSC o bé del PP per tirar-los endavant. Trias ha afegit que necessita saber què els agrada i què no del projecte.