ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "No tan sols estan en minoria absoluta sinó que, a sobre i és el pitjor de tot, no tenen un nord ni un full de ruta de govern clar per encarar i resoldre els principals problemes de Barcelona i, per tant, l'alcalde Trias s'està convertint en un problema més de Barcelona. A la crisi social, econòmica, institucional i, fins i tot, d'estat que estem patint els catalans tenim el risc d'afegir una crisi de ciutat encapçalada pel seu propi alcalde."

48 hores després de la plantada que van fer els grups de l’oposició en comissió i una setmana abans de la celebració del plenari, el líder del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha volgut fer balanç de la política municipal davant els mitjans.

Fernández Díaz ha criticat durament les últimes actuacions del consistori. El líder del Grup Municipal del PP ha assegurat que, després de tres dies de comissions, s’ha constatat que el govern municipal no té “nord ni suports”. Ha explicat que les propostes fetes pel consistori no tenen contingut, ni xifres, ni calendari i ha posat com a exemple el Pla d’actuació municipal que es va aprovar gràcies a l’abstenció del PSC.

El popular ha explicat que octubre era una mes clau en què l’Ajuntament havia d’aprovar les eines que necessita Barcelona per tirar endavant (el PAM, el Pla d’inversió municipal, el pla d’actuacions dels diferents districtes, les ordenances fiscals i els pressupostos per a 2013) i que la majoria han estat rebutjades. Això demostra, segons Fernández Díaz, que el govern de Trias no té un nord definit, ni suports, ni iniciativa. El popular ha assegurat que aquesta debilitat del govern municipal pot derivar en “una crisi de ciutat encapçalada pel seu propi alcalde”. De fet, per Fernández Díaz, Trias s’ha convertit en un “llast que paralitza l’activitat de Barcelona”.