Prudència, rigor i estabilitat pressupostària. Són els eixos amb què el govern ha dissenyat els comptes per a l'any vinent. El pressupost s'eleva a més de 2.300 milions d'euros, un 1,4% més que l'any passat. Les despeses suposen més de 1.800 milions i es preveu un estalvi per a inversions que en total frega els 348 milions d'euros, una xifra tímidament inferior a 2012. Per partides, la que més creix és la d'ocupació i promoció econòmica, fins als 50 milions, amb què es posarà en marxa, entre d'altres, la nova oficina d'atenció a l'empresa. També puja en 10 milions la partida d'educació, cultura i esport, amb l'obertura del Born Centre Cultural o la creació de tres noves escoles bressol. La promoció social s'enfila un 3%, entre d'altres, per un nou centre d'emergències socials. El transport públic i la mobilitat puja discretament, com també el manteniment urbà, tot i que aquesta és una de les partides més grosses. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Pressupostos prudents, pressupostos rigorosos, que donen credibilitat, que donen confiança per donar respostes als reptes que avui té plantejats Barcelona." Uns números que ara caldrà aprovar per majoria amb el suport d'algun partit de l'oposició, tasca que "a priori" no sembla fàcil. Avui el govern ja ha fet una crida a la negociació, en la qual confia per no haver de prorrogar els comptes d'aquest any. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "De moment aquest equip de govern no està plantejant-se la pròrroga pressupostària. Tenim tota la convicció que els grups municipals han de ser capaços de seure i parlar-ne." Des d'avui mateix, a més, es poden consultar el detall del pressupost i les inversions previstes fins a finals de mandat en un nou web específic. La pàgina s'anirà actualitzant perquè els ciutadans puguin controlar el compliment dels comptes.

L’Ajuntament ha presentat aquest dilluns els números amb els quals treballa de cara a l’any que ve. Les despeses suposen més de 1.800 milions i es preveu un estalvi per a inversions que en total frega els 348 milions d’euros, una xifra tímidament inferior a 2012. Per partides, la que més creix és la d’ocupació i promoció econòmica, fins als 50 milions. També puja en 10 milions la partida d’educació, cultura i esport, que preveu l’obertura del Born Centre Cultural i també de tres noves escoles bressol.

La tinenta d’alcalde Sònia Recasens, que ha presentat aquests pressupostos, ha destacat la voluntat de l’Ajuntament d’arribar al dèficit zero aprovant aquestes xifres.

Negociar els pressupostos

Recasens ha fet una crida a la resta de grups municipals per aconseguir un pacte de ciutat en aquesta matèria. La tinenta d’alcalde ha dit: “Estem oberts a negociar per assolir aquest pacte tant important.” El pressupost es començarà a tramitar aquest dimecres en la Comissió d’Economia, Empresa i Ocupació.

Des d’avui es pot consultar l’esborrany d’aquests pressupostos a través d’un web específic de l’Ajuntament: www.bcn.cat/pressupostos2013.