A Jordi Martí no li ha agradat el fons dels pressupostos. Diu que són continuistes i que no posen el focus en les necessitats socials que té la ciutat. Per això ja ha anunciat que presentaran uns comptes alternatius que recullin també les propostes que van pactar al PAM i que ara, diu, no surten en els pressupostos. Al líder del PSC tampoc no li ha agradat la forma de presentar-los i ha acusat el govern d'engegar a rodar la confiança que s'havia generat amb la negociació del PAM. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Ha tornat a sortir aquell govern que creu que pot governar com si tingués la majoria. A situacions excepcionals són necessaris pressupostos excepcionals. No som davant d'un pressupost excepcional, no estem davant d'un pressupost que doni resposta a aquestes necessitats." Martí ha anat més enllà i ha denunciat que després de l'últim ple no hi ha hagut cap trobada amb l'alcalde. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "No va presentar el PAM, no ha presentat el pressupost. Jo no sé on és!" XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo demano a tothom que abans de dir que no, que diguin com es poden millorar, i ens asseurem per veure com es poden millorar. Sabent que el que no podem fer és endeutar la ciutat i arruinar la ciutat." El que de moment es trobarà el govern serà una oposició quasi total a les ordenances, que es votaran demà en comissió. Al "no" de PP i Iniciativa s'hi ha sumat avui també el PSC, que hi veu els mateixos defectes de fons i forma que als pressupostos.

Un cop presentats els comptes, ara s’obre el període de negociació entre govern i grups municipals per poder-los aprovar. El govern municipal ja ha dit que confia no haver de prorrogar els pressupostos. Aquest dilluns, el PP i ICV-EUiA ja han anunciat un “no” definitiu al projecte. L’alcalde s’hi ha referit i ha reiterat la voluntat del govern de pactar amb els partits de l’oposició. “Abans de dir que no”, ha dit l’alcalde, “que diguin com es poden millorar, i ens asseurem per veure com es poden millorar”. Trias ha afegit que el que no es pot fer és endeutar i “arruinar la ciutat”.

Qui també ha parlat aquest dimarts d’aquests pressupostos és el PSC. El president del Grup Municipal socialista, Jordi Martí, ha dit que és un document continuista i sense prioritats clares. Martí ha anunciat que el PSC presentarà els propers dies uns comptes alternatius. El líder municipal dels socialistes retreu a Trias que en els pressupostos que s’han presentat no hi apareguin alguns dels punts que van pactar amb el govern en la negociació del PAM.