La decisió d’adequar el projecte d’urbanització de la cobertura de les vies al pla consensuat en el mandat anterior amb les entitats entitats veïnals, es va prendre en la Comissió d’Hàbitat i Medi Ambient d’aquest dijous.

El tema es va debatre arran d’una proposició del PSC. El text acordat finalment per tots els grups estableix que qualsevol canvi es consensuarà amb els veïns i s’haurà d’aprovar a la comissió de seguiment. També s’ha acordat accelerar al màxim el procés de licitació de les obres per procedir a executar-les.

El projecte que es recupera es va signar el 2010 amb el vistiplau dels veïns. Sis entitats del districte van reclamar al setembre que l’Ajuntament es plantegés tornar al disseny anterior. El consistori ha explicat a BTV Notícies que des de fa mesos hi ha converses amb els veïns per mirar d’arribar a una entesa i que existeix el compromís de no tirar endavant amb les obres fins que no s’assoleixi l’acord.

El projecte del govern de CiU presentat l’abril d’aquest any plantejava una mena de recreació del High Line del barri de Meatpacking, a Nova York, amb un passeig elevat al qual s’accediria a través d’ascensors i escales. Un dels punts que va generar més oposició entre els veïns va ser la decisió d’obrir al trànsit el carrer d’Antoni de Capmany.