JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "El principal element pel qual no hi ha pressupostos és perquè els pressupostos estan relacionats, estretament, amb la campanya electoral. I el segon és perquè estan relacionats estretament amb els pressupostos de l'any passat que van pactar amb el PP, i que estan als antípodes del que nosaltres defensem."

Aquesta tarda l’Ajuntament presenta el projecte de pressupost per a 2013. Aquest dilluns el consistori ja va explicar l’esborrany, que preveu un pressupost de 2.328 milions d’euros per a l’any vinent, un 1,4% més que el 2012. S’hi manté pràcticament la despesa i baixa un 2,5% la inversió.

Un cop presentats els números, s’obre un procés de negociació a través del qual el govern haurà d’aconseguir el suport necessari per poder-los aprovar. ICV-EUiA, PP i PSC ja van anunciar que no hi donarà suport. Una posició que l’alcalde Xavier Trias ha criticat. Aquest dimecres qui s’hi ha pronunciat és Jordi Portabella. El líder de la coalició Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) ha dit que, tot i rebutjar la proposta de pressupost del govern, està obert a negociar.

Portabella també s’ha referit a les ordenances fiscals, que es voten aquesta tarda en la Comissió d’Economia, Empresa i Ocupació. El líder d’UxB ha reconegut que no hi està d’acord, però ha dit que es reserva el seu vot al plenari de la setmana que ve per no interferir en un possible diàleg amb el govern.