Can Vies segueix sent una fractura entre govern i oposició. Al ple d'avui només hi ha hagut unanimitat en el rebuig a la violència. Tots els grups han atacat el govern per com ha gestionat el conflicte. Esquerra ha demanat autocrítica i PSC i PP han retret a l'alcalde que aturés l'enderroc. Trias ha dit que la decisió la va prendre ell personalment i que ho tornaria a fer. El motiu: establir les bases per al diàleg, l'únic remei que veu per solucionar el conflicte. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "El full de ruta és diàleg, diàleg, diàleg, diàleg, legalitat, i una cosa que coincidim tots: no violència"· GABRIEL COLOMÉ, president del Grup Municipal del PSC "Vostè és el primer alcalde surfista de la política municipal de Barcelona. Vostè ha topat amb una onada que es diu Can Vies que l'ha fet caure. I vostè ha renunciat al principi d'autoritat democràtica en aturar l'enderroc." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Senyor alcalde: enderroc immediat. Perquè a mi el que em preocupa és que no arreli a Barcelona que amb violència s'aconsegueixen objectius." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "La zona verda és la zona verda de tota la ciutat. Segon. La ciutadania insurgent se'ls ha de protegir i se'ls ha de deixar fer la seva activitat en la frontera de la legalitat." L'únic partit crític amb el desallotjament ha estat Iniciativa, que ha acusat Trias de ser massa dur amb Can Vies. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Quin sentit tenia desallotjar? Quina necessitat hi havia d'enderrocar? És ben evident que cap. I és ben clar també alcalde que això no pot acabar sense l'assumpció de responsabilitats polítiques." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Responsabilitats polítiques són meves. Vostè pot demanar que dimiteixi. Per tant, dispari contra la peça grossa." El govern diu que des del primer dia sabia que Can Vies no era un tema més de ciutat. El cas és si acabarà sent una pedra a la sabata en l'últim any de mandat. De moment, el PP ja ha anunciat que al proper ple sotmetrà a votació la reprovació a l'alcalde, i els altres grups rumien si presentaran propostes sobre els fets. Us ho ha explicat des de l'Ajuntament, Marc Garcia.

L’alcalde Trias, en canvi, ha justificat durant el ple monogràfic dedicat a Can Vies les decisions preses i ha dit que “tornaria a aturar l’enderrocament de l’edifici” perquè considera que així es va poder obrir una  porta al diàleg. Trias ha tornat a elogiar la tasca del regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, i també ha aprofitat per felicitar l’actuació dels cossos de seguretat. Una valoració compartida pel líder del PP, Alberto Fernández Díaz, qui d’altra banda ha criticat que la decisió d’aturar l’enderroc “va ser un error” i “una cessió al xantatge dels violents”. El popular creu que amb situacions com aquesta hi ha el risc que a Barcelona “arreli la idea que amb violència s’assoleixen els objectius”. Fernández Díaz ha afegit que Trias “ha discriminat els barcelonins en funció de si cremen contenidors o no”. De fet, el president del grup municipal ha tornat a dir que en el pròxim plenari ordinari demanarà la reprovació de l’alcalde per la gestió feta de la crisi de Can Vies.

Qui també ha reclamat assumpció de responsabilitats ha estat Ricard Gomà (ICV-EUiA). Trias li ha contestat que la responsabilitat és tota seva i que “si vol, demani que dimiteixi. Dispari contra la peça de rusc. No m’amago. Sóc l’alcalde”.

Les crítiques al que han considerat una “política erràtica” i “sense rumb clar” li han arribat també des del PSC i ERC. El president del Grup Municipal del PSC, Gabriel Colomé, ha retret a Trias que hagi cedit “a la pressió dels violents”. Jordi Portabella (ERC) ha insistit en diversos moments del discurs que s’ha fet “difícil” entendre el full de ruta del govern municipal i que, “per damunt de tot s’ha de defensar el bé comú. I un espai verd ha de ser comú per a tothom”, en al·lusió als terrenys que ocupa Can Vies i que estan afectats pel projecte de cobertura de les vies de Sants. Per cert, que el plenari extraordinari ha tingut un espectador nou. L’aspirant a liderar el Grup Municipal d’ERC Oriol Amorós ha seguit atentament el que es deia al saló de plens.