A Jordi Portabella li va sobtar que Alfred Bosch es postulés per a les primàries d'Esquerra dos dies després de la victòria a les europees. Considera que s'hi va presentar a corre-cuita. El líder municipal té previst votar a les primàries, però espera a veure el programa de cada candidat per decantar-se. En tot cas, en una entrevista a BTV, va insinuar que prefereix Bosch a Madrid. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Jo crec que les eleccions es guanyen quan tothom està al seu lloc i ho fa molt bé. I jo crec sincerament que el Junqueras ho fa molt bé al Parlament. Crec que el Bosch ho fa bé a Madrid i crec que el Terricabras ho farà molt bé a Europa. Llavors, necessitem una persona a Barcelona que ho faci molt bé." Portabella va dir que lluitarà fins al 8 de novembre perquè hi hagi consulta sobiranista el 9-N. En un àmbit més municipal, però, veu ja inviable una consulta sobre la reforma de les places del centre de la ciutat, tal com ell mateix va pactar amb Trias a l'inici del mandat. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Amb això no hem avançat i tinc poca confiança i tinc poca confiança que es pugui arribar a fer perquè s'hauria d'estar fent. Hi ha moltes reticències a fer consultes." Sobre Can Vies, va defensar que l'espai es converteixi en una zona verda i que es trobi un altre edifici per mantenir-hi l'activitat cultural sense intervenció de l'Ajuntament.

Jordi Portabella ha assegurat que votarà a les primàries d’ERC per escollir candidat, però que no té clar si avalarà algun dels dos precandidats, Oriol Amorós i Alfred Bosch. “Em pronunciaré, però primer cal que recullin els avals i veure el programa; això en el cas de Barcelona m’interessa bastant”, ha reconegut. En la mateixa entrevista a BTV, Portabella ha criticat les formes amb què Alfred Bosch va presentar la precandidatura a les primàries d’Esquerra el 27 de maig, perquè creu que ho va fer “a corre-cuita”. “Es va precipitar”, ha dit Portabella, que ha assegurat que la direcció del partit no té un candidat oficial.

Tot i que no ha aclarit a quin dels dos precandidats votarà, Portabella sí que ha deixat entreveure certa preferència cap a Amorós quan ha insinuat que el lloc de Bosch és a Madrid. “Les eleccions es guanyen quan tothom està al seu lloc i ho fa molt bé; Bosch ho fa bé a Madrid; necessitem una persona a Barcelona que ho faci molt bé”, ha dit. En tot cas, Portabella ha reiterat l’aposta per evitar les primàries i fer una candidatura de consens en el moment actual del partit amb expectatives electorals altes. “Hem de ser prou intel·ligents per saber què ens convé en cada moment”, ha declarat. En l’entrevista, el líder municipal d’ERC ha negat cap pressió de la direcció per renunciar a ser de nou alcaldable. “No he fet cap pas enrere ni al costat sinó cap endavant”.

La gestió del conflicte de Can Vies

El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) ha avançat que, de cara al ple extraordinari sobre Can Vies previst per aquest divendres, la coalició no demanarà la reprovació de l’alcalde ni del regidor de Sants-Montjuïc per com s’ha gestionat el conflicte, com sí que farà el PP. “Ens sembla oportunisme polític, el que cal és resoldre la situació”, ha dit Portabella, que creu que cal trobar un nou espai per mantenir l’activitat de Can Vies “sense interferències de l’Ajuntament” i convertir l’edifici semienderrocat de Can Vies en una zona verda, com diu el planejament “pel conjunt de la ciutadania”.

Renúncia a la consulta sobre les places del centre

En la mateixa entrevista, Jordi Portabella va anunciar que aquest mandat no hi haurà cap consulta sobre la reforma de les places d’Urquinaona, Catalunya i Universitat, tal com havia pactat amb el govern de Xavier Trias per donar suport al Programa d’Actuació Municipal. “No hem avançat i tinc poca confiança que es pugui fer”, ha valorat Portabella, que ha explicat que no hi ha hagut acord sobre què s’havia de preguntar. El líder republicà ha criticat que l’executiu de Trias tingui “moltes reticències” a l’hora de fer consultes.