Queda menys d'un any per a les eleccions municipals i qui ha encapçalat el grup popular durant més d'una dècada deixa entreveure que li agradaria repetir una quarta vegada. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Allò que funciona, no ho canviïs" Missatge directe, doncs, al partit, que és qui, segons Fernández Díaz, triarà el candidat. Això sí, descarta fer primàries i afirma que els populars aniran a totes. Fernández Díaz també va parlar dels horaris comercials: va reiterar que aposta perquè només puguin obrir els festius els establiments de les zones turístiques i va negar, amb aquest argument, que això posi en perill el petit comerç. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP El comerç que enfonsa els comerciants són les botigues regentades per immigrants que no esta controlats, fan malbé el comerç petit de la ciutat. El líder popular també es va oposar, de ple, que Barcelona cedeixi el padró per fer la consulta del 9 de novembre. Va advertir que, si això passa, el PP presentarà una denúncia per cessió de dades personals.

Alberto Fernández Díaz considera que és Trias qui ha d’assumir la “irresponsabilitat de govern” per la gestió del conflicte de Can Vies. El líder del PP ha criticat les decisions que ha pres l’alcalde en aquest assumpte fins al punt d’insinuar una moció de censura, malgrat que ell mateix veu complicat que pugui tirar endavant al plenari. “Si la pogués forçar i tingués majoria, presentaria una moció de censura, però dubto que PSC i ICV-EUiA em donin suport” ha reconegut.

En tot cas, Fernández Díaz sí que optarà per demanar la reprovació de l’alcalde al ple ordinari de finals de juny. “El dia 27 no podran impedir aquesta votació”, ha sentenciat el dirigent popular, molest perquè al ple extraordinari d’aquest divendres sobre Can Vies no s’ha permès a l’oposició presentar cap iniciativa per ser votada. “La reprovació és una forma de dir-li a l’alcalde: ‘t’has equivocat, has cedit al xantatge dels violents'”, ha afirmat Fernández Díaz, que creu que Trias ha generat “un greuge comparatiu” amb els veïns que tenen problemes “però no per això cremen contenidors”.

El president del Grup Municipal del PP ha assegurat que si fos alcalde hauria executat l’enderroc de Can Vies “en 24 hores”. Alberto Fernández ha afirmat que Can Vies té “una importància relativa” a Sants i que “la immensa majoria” dels veïns del barri volien el desallotjament de l’edifici “perquè els provoca molèsties”. El líder popular s’ha mostrat poc partidari de l’autogestió si significa “tenir tots els drets però cap obligació”. “Qui vulgui autogestionar-se que segueixi els mateixos tràmits que fan altres entitats”, ha valorat.

El PP anirà “a totes” el 2015

En la mateixa entrevista, Alberto Fernández no ha confirmat si repetirà com a candidat del PP a les municipals de 2015, tot i que ha fet aquest advertiment: “Allò que funciona, no ho canviïs”. Missatge directe al partit, que és qui, segons Fernández Díaz, decidirà els candidats “quan arribi el moment”. No obstant, el líder del PP ha descartat fer primàries. “Per fer primàries com les del PSC, que tothom recorda les cues de pakistanesos votant sense saber què votaven, no les fas”. De cara a les eleccions municipals, Fernández Díaz ha advertit que el PP no lluitarà per estar al podi sinó que “anirem a totes”.