JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "El millor que puc fer per donar suport al projecte nacional i social que defensa Esquerra Republicana és donar pas. I ho penso molt sincerament. No ens enganyarem, tots els caps de llista són una colla d'egòlatres, no? N'hi ha de diferents graus d'egòlatra, jo sóc dels més baixets. I al final dius, ho hauràs de controlar això, tu. I al final, costa, però ho controles, perquè creus que és el que has de fer." ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Estem convençuts que el Jordi Portabella és una persona rellevant, Esquerra compta amb ell en aquest any de legislatura municipal que encara queda i comptarà amb ell en el futur."

L’anunci de Portabella arriba després de 15 anys ininterromputs com a regidor i alcaldable i d’haver estat en diversos governs municipals. Portabella ha anunciat la retirada com a regidor i candidat en una roda de premsa conjunta amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i ha argumentat la decisió per la necessitat de dur a terme una renovació “de cares” i també d’introduir-hi “un canvi de cicle”.

Segons Portabella, aquesta estratègia d’Esquerra l’ha obligat a “fer una reflexió sobre el paper que havia de realitzar” en el partit amb vista al futur. Per això Portabella ha explicat que el millor que pot fer per “donar suport al projecte nacional i social que defensa Esquerra Republicana és donar pas”. El líder d’ERC a Barcelona ha volgut deixar clar que es tracta d’una decisió sobre la qual ha reflexionat els darrers dos anys, i ha negat que hagi rebut pressions de la secretaria general d’ERC. Portabella s’ha posat a disposició del partit, ha afirmat que donarà “suport incondicional” a qui guanyi les primàries i ha dit: “Buscaré feina, com moltes altres persones d’aquesta ciutat”.

Des del compte de Twitter, el líder d’ERC a Barcelona ha agraït les mostres de suport rebudes i s’ha posat a disposició de la ciutat i el país.

 

 

Per la seva banda, el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha deixat clar que Portabella és “una persona rellevant dins d’ERC”, amb qui continuarà comptant tant en el futur com durant l’any de legislatura municipal que hi ha per davant.

Primàries a Esquerra

Esquerra Republicana celebrarà primàries d’aquí a un mes, l’11 de juliol, i els candidats per encapçalar la llista d’ERC a l’alcaldia de Barcelona per a 2015 tenen temps fins al 25 de juny per recollir avals. El portaveu d’ERC al Congrés, Alfred Bosch, ja va anunciar el 27 de maig les aspiracions a ser candidat a l’alcaldia.

L’altre nom que hi ha sobre la taula és el del diputat i portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós, a qui Bosch va oferir ser el número dos de la llista i que va rebutjar. Amorós, vinculat a la federació barcelonina, ja ha començat a recollir avals i ha anunciat una compareixença davant la premsa aquest dimecres al matí en què podria anunciar la seva candidatura a les primàries.