El precandidat a les primàries d’Esquerra ha explicat aquesta tarda que té avals suficients per disputar les primàries, al voltant d’uns 150, el 15% de la militància a la ciutat. En l’acte d’aquesta tarda a l’Espai Ferrer i Guàrdia, al barri Gòtic, Bosch ha rebut el suport d’unes 200 persones, entre les quals l’exregidora a l’Ajuntament de Barcelona Ester Capella i diversos exconsellers de districte (Xavier Roman, Roger Civit, Pep Serrano, Jordi Corones, Miquel Antoni Roman, Montserrat Benedi), així com l’advocat i impulsor de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes.

L’expresident i dirigent històric d’ERC Jordi Carbonell ha estat el darrer en presentar Alfred Bosch com el “candidat idoni” per a ser alcalde, ha dit, perquè assegura que podrà trobar col·laboradors de gran vàlua gràcies als contactes que ha fet en la seva trajectòria política i professional, i que té “la sensibilitat d’un escriptor per resoldre els problemes de la gent.” Carbonell creu que el pes de l’alcalde de Barcelona és fonamental en el procés cap a la independència, ja que “és la segona personalitat del país.”

El diputat al Congrés ha dedicat un aplaudiment a la feina feta per Jordi Portabella al consistori, i ha elogiat la candidatura del diputat Oriol Amorós. De fet ha assegurat que aquestes primàries són “com anar a la Champions”. Tot i així ha ofert a Amorós treballar conjuntament, “fer un tàndem i sumar el millor de Barcelona” i ha dit que, si no aconsegueix sumar-lo abans de les primàries, el pacte serà possible després de la votació, el 12 de juliol.

El republicà ha reivindicat la Barcelona “pencaire” i treballadora enfrontada a la ciutat “de terrasses i de turisme de borratxera”. En aquesta mateixa línia Bosch ha dit que hi ha una Barcelona de dues velocitats i ha afirmat que cal una transformació radical de la ciutat des d’una perspectiva d’esquerres. Com a exemple d’aquesta transformació ha proposat construir un “corredor verd” a la capital catalana.

Pel que fa als motius que l’han portat a presentar-se, Bosch ha explicat que un grup de persones li van oferir aquest projecte i ell, després de pensar-s’ho, el va acceptar. El dirigent històric d’Esquerra, Jordi Carbonell, ha afirmat que “l’alcalde de Barcelona és la segona personalitat de Catalunya i en aquest procés en què ens trobem ens cal una persona com l’Alfred Bosch”.