Ricard Gomà vol escoltar les explicacions que el govern doni sobre Can Vies al ple de demà per decidir a qui demanen responsabilitats polítiques. El líder d'Iniciativa té clar que les vol exigir, però encara dubta si han de recaure en el regidor de Sants o en l'alcalde. Gomà considera que el desallotjament i l'enderroc de Can Vies van ser un error greu i que l'executiu ha actuat de manera nefasta. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "I, per tant, seria impensable que al final de tot no hi hagués responsabilitats polítiques. Esperem que el ple de divendres serveixi per dil·lucidar i nosaltres exigirem que finalment hi hagi responsabilitats polítiques per la nefasta gestió i pel gravíssim error de desallotjar Can Vies." Gomà va confirmar que hi ha converses per a una possible candidatura conjunta de partits d'esquerres i moviments socials. Va puntualitzar, però, que encara està en una fase embrionària com també que la pugui liderar l'exportaveu de la PAH, Ada Colau. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "És molt prematur parlar de persones. Crec que el millor que podem fer els que creiem en aquest procés és respectar els ritmes i no avançar en qüestions de caràcter més concret o de caràcter més personal." El líder d'Iniciativa va dir que es veu al costat d'Ada Colau per la trajectòria que té, però també, va matisar, amb altres persones.

Gomà creu que el govern va prendre la decisió de desallotjar i enderrocar l’edifici de Can Vies “com un principi d’autoritat i de trencament d’unes negociacions que no s’haurien d’haver trencat mai”. Per això, el líder d’Iniciativa a l’Ajuntament considera que hi ha hagut una “gestió nefasta de les conseqüències d’aquest error”. “Seria impensable que al final de tot no hi hagués responsabilitats polítiques”, ha sentenciat Gomà a l’entrevista.

La coalició ecosocialista les demanarà al ple extraordinari sobre Can Vies que es farà aquest divendres a l’Ajuntament. De fet, les explicacions que doni el govern serviran, segons ha explicat Gomà, per avaluar en quin nivell i en quines persones s’han de personalitzar l’assumpció de responsabilitats. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA no ha volgut precisar si centraran la petició en el regidor de Sants-Montjuïc o en l’alcalde, com ja ha dit que farà el PP.

El dirigent d’Iniciativa ha culpat el govern de CiU de prendre la decisió de desallotjar Can Vies. “Ha tingut tres anys per aturar-lo i demanar una suspensió cautelar de la sentència del Tribunal Suprem”, ha dit. Gomà ha defensat que cal “molt respecte” al col·lectiu de Can Vies, i ha assenyalat que és clau que el teixit social de Sants pugui acompanyar i acomodar el futur del centre.

No concreta una possible candidatura conjunta amb Ada Colau

En la mateixa entrevista, Gomà s’ha referit també a la possible candidatura conjunta de partits d’esquerres i moviments socials que podria encapçalar l’exportaveu de la PAH, Ada Colau. El líder d’ICV-EUiA ha confirmat que hi ha converses, però ha dit que es tracta d’un procés que “ha de madurar”. Sobre la possible presència d’Ada Colau com a cap de llista, Gomà ha dit que encara és “prematur” parlar de persones. “El millor que podem fer els que creiem en aquest procés és respectar els ritmes i no avançar en qüestions de caràcter més personal”, ha reblat.

Ricard Gomà ha dit que s’imagina al costat d’Ada Colau perquè té una trajectòria “molt reconeguda” però també, ha puntualitzat, al costat d’altres persones. En tot cas, el líder municipal d’ICV-EUiA creu que ara cal enfortir el procés de confluència per sumar esforços i “disputar la victòria a CiU”. “Aquest pol alternatiu ha de ser espai guanyador perquè pot connectar amb les aspiracions de la majoria”, ha assegurat.