El president de la Federació de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, ha descartat rotundament aspirar a la primera secretaria del partit després de la dimissió de Pere Navarro. El líder socialista ha dit que el seu compromís és amb Barcelona i que seria “incoherent” abandonar la ciutat després d’haver guanyat les primàries del PSC a l’alcaldia.

“El meu compromís és amb Barcelona i amb l’objectiu de liderar una alternativa de progrés”. D’aquesta manera ha volgut descartar Jaume Collboni tota aspiració per rellevar el primer secretari del PSC, Pere Navarro. El president de la Federació de Barcelona dels socialistes ha dit que deixar la cursa a l’alcaldia “seria incoherent amb el mandat dels electors a les primàries perquè concorri a les eleccions de 2015”.

Tot i això, Collboni ha dit que contribuirà a trobar “una solució” per al PSC, que creu que necessita una direcció “forta, unida i plural”. El líder municipal dels socialistes ha reclamat la convocatòria d’un congrés extraordinari aquest estiu per escollir nova direcció. Collboni ha proposat que el càrrec de primer secretari del PSC el triïn els militants a través d’unes primàries. “Seria la via per tenir un lideratge reforçat i donar resposta als reptes que té la societat catalana”, ha dit.

En una entrevista radiofònica, al matí, Collboni ha recordat que la seva opció “és tan clara que fins i tot vaig abandonar el meu escó al Parlament per dedicar-me completament a la ciutat”. Sobre la decisió de Navarro ha dit que la respecta i valora.