Les botigues de les zones turístiques de Barcelona apugen la persiana aquest diumenge en el primer festiu amb botigues obertes de la temporada. Fins a mitjan setembre, els establiments situats al centre i altres punts turístics de la ciutat podran obrir entre les 12 i les 20 h. Una obertura comercial que Barcelona Oberta engega amb optimisme, tot i que en el primer dia s’ha vist més gent passejant que comprant.

Ampliar l’obertura comercial fins a l’octubre

El portaveu de Barcelona Oberta, Joaquim Toca, ha assegurat que l’entitat preveu superar les vendes de l’any passat, per l’augment de turistes a la ciutat, especialment nord-americans i asiàtics. Toca també reclamar a l’Ajuntament de Barcelona ampliar el calendari de festius amb botigues obertes per la Copa Amèrica.

Al carrer, però, les opinions són diverses. Mentre que alguns ciutadans ho veuen positiu per a l’economia de la ciutat, d’altres critiquen que es tracta d’una decissió que potencia un model de ciutat pensat per al turista.

Quines són les zones amb botigues obertes?

Segons l’acord per ampliar els horaris comercials, des d’aquest diumenge, podran aixecar la persiana les botigues de Ciutat Vella i l’Eixample i de diversos barris de l’entorn, situats als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Martí. En queden exclosos Sant Andreu i Nou Barris.