“És el govern del sant tornem-hi”. Així veu Trias per Barcelona el cartipàs municipal de l’alcalde, Jaume Collboni, que s’ha presentat aquest dijous. El regidor Jordi Martí Galbis ha lamentat que l’executiu municipal no incorpora “cap canvi substancial més enllà de l’alcalde per l’alcaldessa”. “Són els mateixos per fer el mateix, però amb menys gent”, ha apuntat Martí.

El regidor recorda que el govern de Collboni és “el més curt de la història” amb només deu regidors. Per fer-lo créixer, s’han nomenat vuit comissionats. Per Martí Galbis, l’executiu de Collboni té “prioritats semblants i estructura similar” als anteriors d’Ada Colau amb “les mateixes persones en àmbits que no han funcionat”. També assenyala que dels vuit comissionats, set els ocupen persones que ja eren al govern de Colau, amb dos exregidors.

“Un govern fràgil”

En un comunicat, Jordi Martí Galbis apunta que el cartipàs que s’ha presentat és el “d’un govern fràgil que dona una inevitable imatge de provisionalitat”. Pel regidor de Trias per Barcelona, es tracta d’un govern de transició i hi pronostica l’entrada de Barcelona en Comú després de les eleccions generals del 23 de juliol. “Ens tindran enfront per presentar batalla en l’alternativa del canvi que va guanyar les eleccions”, afirma Martí.