Janet Sanz

Barcelona en Comú lamenta que el cartipàs municipal de l’alcalde, Jaume Collboni, hagi fet desaparèixer “àrees estratègiques” com Emergència Climàtica i Participació i que carteres com Habitatge i Cultura “s’hagin reduït sota la responsabilitat de comissionats“. En un comunicat, la regidora Janet Sanz ha valorat que “l’estructura del nou govern no respon als reptes de ciutat i abandona l’impuls transformador del govern anterior“.

Sanz, que va liderar l’àrea d’Urbanisme i Ecologia en els dos mandats d’Ada Colau, considera que Barcelona va ser “pionera a combatre els efectes del canvi climàtic” amb més carrils bici, la baixada de preu dels títols de transport públic i pacificacions de carrers. El govern de Collboni té un Comissionat d’Habitatge, tot i que l’àrea s’emmarca en la primera tinència d’alcaldia amb Urbanisme, Transició Ecològica i Serveis Urbans.

En el comunicat, els comuns també critiquen que Cultura hagi passat d’una tinència d’alcaldia a un comissionat i lamenten que Ciència, “una àrea clau per al futur econòmic de la ciutat”, hagi desaparegut del cartipàs, així com Participació. Sanz retreu al govern Collboni que avali que el Port de Barcelona impulsi una nova terminal de creuers que els comuns van demanar suspendre.