comissionats collboni ajuntament barcelona

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, amplia el govern municipal amb vuit comissionats, dos més dels que hi havia durant el segon mandat d’Ada Colau. El fet que el PSC només governi amb 10 regidors explica l’increment d’aquesta figura, que té les mateixes funcions que un regidor però les desenvolupa un càrrec no electe. De fet, durant el primer mandat de BComú es va arribar a la xifra rècord de 12 comissionats.

Collboni ha anunciat els nous comissionats en la presentació del cartipàs municipal. En l’organigrama també hi figuren quatre tinències d’alcaldia i set regidories. Un dels comissionats depèn directament d’Alcaldia. Es tracta del comissionat de Relacions Internacionals i Promoció de Ciutat, Pau Solanilla, que en el mandat anterior ja estava al capdavant de Promoció de Ciutat.

Tres comissionats adscrits a la primera i la segona tinència d’alcaldia

A la primera tinència d’alcaldia, amb Laia Bonet al capdavant, hi ha tres comissionats. Joan Ramon Riera es farà càrrec del d’Habitatge, la comissionada de Projectes Estratègics i Agenda 2030 serà Bàrbara Pons i al comissionat d’Innovació Urbana hi repeteix Michael Donaldson.

Sonia Fuertes repeteix com a comissionada

També hi ha tres comissionats que depenen de la segona tinència d’alcaldia, que encapçala Maria Eugènia Gay. En aquest cas són Xavier Marcé, que serà comissionat de Cultura i Indústries Creatives (en el mandat anterior era regidor de Turisme i Indústries Creatives); Javier Rodríguez, que assumeix el comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, i Sonia Fuertes, que repeteix com a comissionada d‘Acció Social. Fuertes, de fet, va ser un càrrec no electe designat per BComú i ara forma part del nou govern del PSC.

Els comissionats Sonia Fuertes i Joan Ramon Riera en la presentació del nou cartipàs

Finalment, també hi ha un comissionat a la tercera tinència d’alcaldia, que lidera Albert Batlle. Es tracta d’Ivan Pera, que serà el comissionat del Pacte per Ciutat Vella.

La presentació del nou cartipàs municipal arriba dies després d’anunciar-se l’estructura executiva del nou govern municipal i del nomenament de Maria Buhigas com a arquitecta en cap i Oriol Altisench, enginyer en cap de l’Ajuntament.