XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Agraeixo molt al senyor Collboni i al PSC que hagin decidit no donar suport a aquest pressupost sinó abstenir-se i fer-lo possible perquè jo crec que és bo per la ciutat de Barcelona i per tant jo crec que és un acte de responsabilitat que jo com a alcalde vull agrair sincerament."

Les converses per negociar els pressupostos van començar a l’octubre i, poc després, es va iniciar el flirteig entre CiU i el PSC. Des del primer moment, Collboni va destacar la rebaixa del preu del transport públic com una condició essencial donar suport als comptes municipals i, després d’alguns estira-i-arronses, el pressupost va superar el primer tràmit al novembre, amb l’abstenció d’Esquerra i el PSC. Prop d’un mes després d’aquella data, aquest dijous s’ha conegut que la ciutat tindrà nous pressupostos fruit de l’acord entre CiU i el PSC que inclou aspectes com la reducció del preu de la T-10.

Trias ha valorat el gest del PSC com un acte de “responsabilitat” i ha agraït “sincerament” l’actitud de col·laboració dels socialistes i ha demanat als altres grups municipals que “continuïn ajudant”. Trias ha afirmat que “aprovar uns pressupostos per a 2015 i no haver de prorrogar-los és molt positiu” perquè la ciutat tiri endavant i no s’aturi per unes eleccions.