Xavier Trias, alcalde de Barcelona "Jo crec que hem de fer que les coses vagin a poc a poc, que la Diagonal vagi agafant pes comercial important dintre de la nostra ciutat i sobretot una cosa mol important: que la gent hi pugui passejar. Perquè això s'ha inventat perquè la gent hi pugui passejar. Em diuen 'escolta'm', i jo dic 'és que el gran avantatge és que hi ha de passejar la gent'. Quan una cosa té èxit, i això tindrà èxit, hi ha el perill que això se'ns inundi de terrasses i 'follón' i enlloc de poder-hi passejar ja no es pugui passejar. I això exigirà posar ordre i, a més a més, que tot això estigui quadrat. Seurem, veurem com ho fem quan tinguem tots les idees clares de com ha d'anar perquè no ens trobem ara amb una explosió sobtada i que se'ns converteixi en una cosa que tampoc no volem. Jo crec que l'hem de continuar com a mínim fins el passeig de Sant Joan, perquè això ens genera una situació... Les terrasses de seguida diuen més i més però calma i tranquil·litat, anem fent els trossets. Ara com a mínim fins al passeig de Sant Joan i veiem com queda aquest tros i com van les coses."

Xavier Trias s’ha mostrat convençut de l’èxit que tindrà la reforma i ha volgut tranquil·litzar els comerciants, que demanen que es limiti la presència de terrasses a les noves voreres ampliades. En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que caldrà “posar ordre i que tot estigui quadrat.”

Trias ha aprofitat per recordar la seva intenció que la reforma de la Diagonal arribi, de moment, fins al passeig de Sant Joan amb l’objectiu d’avaluar-ne els resultats i “veure com van les coses”.