L’ATM, l’Autoritat del Transport Metropolità, i el Departament de Territori de la Generalitat han desmentit la informació que circula per les xarxes socials segons la qual hi hauria una rebaixa de tarifes del tranport públic el 2015.  També és falsa la nota de premsa que s’afegeix a aquesta informació, i que detalla en què consisteix aquesta rebaixa de preus.

La notícia sobre una suposada rebaixa de tarifes l’ha publicat un perfil fals de l’ATM a les 11 del matí, i ha circulat durant mitja hora per les xarxes socials abans de ser desmentida pel Departament de Territori. A la nota falsa s’hi detallen els descomptes de fins al 7,8% dels tres principals títols de transport, el bitllet senzill, la T-10 i la T50-30.

 

La falsa notícia, generada per la plataforma Stop Pujades, ha provocat nombrosos comentaris a la xarxa que atribuien la falsa rebaixa del preu dels transport públic a la pressió que han mantingut durant els últims mesos diversos col·lectius d’usuaris. En un comunicat, Stop Pujades ha afirmat que han dut a terme l’acció per pressionar l’Autoritat del Transport Metropolità una setmana abans de fixar els preus de 2015. La plataforma també ha volgut “revindicar el paper del transport públic en una societat més justa, ecològica i integradora”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va confirmar fa uns dies que l’1 de gener es congelarien totes les tarifes de l’ATM. Aquesta congelació, però, encara s’ha de ratificar en el Consell d’Administració de l’ATM, que s’ha de fer a mitjan aquest mes de desembre. Des de l’Ajuntament també van matisar la informació de Santi Vila argumentant que la congelació de preus costaria 11 milions d’euros, que es preveuen ingressar amb un increment dels passatgers durant el 2015.