Jornada d’estrenes importants a BTV. La primera és la inauguració oficial dels estudis de Barcelona FM, la nova ràdio municipal que emet des del 25 de setembre. Una emissora que neix amb vocació de servei públic i que té en la informació l’eix central de la programació. L’altra novetat, aquesta de funcionament intern, és la signatura del primer contracte programa de BTV, que tindrà vigència fins a 2017. Un document que permetrà donar estabilitat al funcionament de la televisió, la ràdio i el web BTVnoticies.cat durant els propers quatre anys i també afrontar els nous reptes de futur del mitjà amb una nova redacció integrada i multiplataforma especialitzada en la ciutat.

Un contracte programa fins a 2017

El primer contracte programa de BTV l’han signat l’alcalde, Xavier Trias, i el president del Consell d’Administració d’Informació i Comunicació de Barcelona SA Spm, Carlos Nieto. Tots dos han destacat que aquesta signatura és una “excel·lent notícia” que dóna “estabilitat” al mitjà en uns temps especialment convulsos en l’àmbit comunicatiu. L’alcade ha recordat que mentre molts deien que quan arribés a l’Ajuntament “tancaria BTV”, la realitat ha estat la contrària, ha volgut “potenciar-la” i convertir-la en“una gran força de present i de futur”. Amb aquesta signatura, les tres plataformes de comunicació municipal es comprometen a oferir una informació veraç, equilibrada i un entreteniment de qualitat, i també a garantir la participació dels grups socials i polítics més representatius de la ciutat, així com també del moviment associatiu.

Inaugurats els nous estudis de Barcelona FM

A banda de la signatura del contracte programa, també s’han inaugurat oficialment els nous estudis de Barcelona FM, amb la presència del conseller de la Presidència, Francesc Homs, i també del director de Barcelona Televisió i Barcelona FM, Àngel Casas. Homs ha volgut remarcar “la vocació de capitalitat” i de “servei de proximitat” de BTV i ha destacat que “mentre en altres latituds es tanquen mitjans en català, aquí se n’obren”, en referència al tancament de la ràdio i televisió valenciana ara fa tot just un any.

L’alcalde, Xavier Trias, s’ha referit a BTV com “una gran plataforma de continguts informatius” i ha dit que s’ha assolit la “gran finalitat” del mitjà, que és la de “ser capaços d’implementar noves tecnologies i apropar-nos a la gent”. L’alcalde ha recordat que quan va encarregar a Àngel Casas dirigir el projecte de BTV li va dir que no tenia “cap sentit competir amb altres cadenes” i que calia tenir els criteris econòmics “molt clars”. Per  Àngel Casas, aquest doble objectiu s’ha acomplert. “BTV costa ara un 30% menys que l’any 2008″, quan va assumir-ne la direcció, i s’ha tret de sobre la imatge de ser el germà petit de TV3, com se li demanava.

Àngel Casas fa balanç de la gestió a BTV

El discurs d’Àngel Casas, l’últim probablement que fa com a director de BTV abans de jubilar-se, el 31 de desembre d’aquest any, ha tingut un to de comiat. “És més el que volia fer que el que he aconseguit“, ha dit Casas, i ha afegit que si hi ha una fita “que mai no s’hauria imaginat és la posada en marxa de Barcelona FM”. Un naixement d’un nou mitjà del qual ha confessat que va col·laborar fins i tot “portant de casa una selecció de la meva pròpia discoteca” perquè eren moments que calia “arremangar-se” i sortir endavant.

Barcelona FM, una aposta per la informació de proximitat

Barcelona FM ha estat la darrera plataforma a afegir-se a l’oferta actual de BTV. Va començar les emissions el 25 de setembre al 91.0 de l’FM amb una clara aposta per la informació de proximitat. L’emissora emet un model de “tot notícies” amb blocs informatius de 30 minuts que es succeeixen ininterrompudament des de les set del matí fins a les nou de la nit, de dilluns a divendres.

L’equip de Barcelona FM està format per 12 persones. Tot i això, la ràdio municipal no treballa de forma aïllada sinó que  esquema actual de BTV és el d’una redacció integrada entre el web, la ràdio i la televisió que permet funcionar de forma coordinada i compartir continguts.