tramvia per la Diagonal

El debat de la connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal ha revifat i, en bona part, això es deu a les dades de Baròmetre semestral de Barcelona del desembre, que apunten que el 63 % dels barcelonins n’avala la unió. Si analitzem les respostes dels 800 enquestats segons el partit polític que voten, els electors del PDeCAT i els de Ciutadans també hi estarien a favor malgrat que les dues formacions ja han mostrat en comissió la negativa a la connexió per la Diagonal. Els únics votants que s’hi oposen són els del PP, tot i que també són els que obtenen un resultat més ampli en la categoria no contesta: un 37 %.

La unió del tramvia per la Diagonal, segons els votants

Els votants que estan més a favor del tramvia per la Diagonal són els cupaires, amb gairebé un 90 %, seguits dels de BComú amb un 73,2 %. Cal destacar també que un 20 % dels partidaris comuns no respon la qüestió. Gairebé el 70 % dels electors enquestats d’ERC, formació de qui depèn el nou intent de Colau per aprovar el projecte, avalen la connexió, mentre que el 18,9 % hi està en contra i l’11,8 % no contesta a la pregunta del Baròmetre semestral de Barcelona del desembre passat. Pel que fa als enquestats que voten el PSC, el 67 % hi té un posicionament favorable i un 16 %, contrari.

La unió del tramvia per la Diagonal, segons els districtes

Sobre el terreny, l’opinió dels ciutadans segons el districte on viuen també és positiva envers la unió del tramvia per la Diagonal. Els vots a favor en tots superen el 54 %. En aquest gràfic trobareu tres tipus de mapes. La Barcelona a favor de la connexió per la Diagonal té un color més verdós a Sant Martí (77,9 % dels enquestats a favor) i a Ciutat Vella (74,6 %). Al mapa que reflecteix el vot en contra hi destaquen els districtes de les Corts (36 % d’enquestats contraris) i Sarrià – Sant Gervasi (30 %). Tot i que el debat del tramvia és ja un tema de ciutat, el mapa del “no contesta” evidencia que les zones més allunyades de l’avinguda Diagonal, com Nou Barris i Horta-Guinardó, no opinen tant sobre la qüestió.

La unió del tramvia per la Diagonal, segons edat

Les dades per grup d’edat revelen que els enquestats de 25 a 34 anys són els que es mostren més a favor de la connexió tramviària amb un 78 % de respostes positives, seguit dels més joves (18-24 anys) amb un 76,6 %. En general, però, els resultats de tots els grups són força semblants. A l’altra cara de la moneda, hi destaquen el 32,6 % contrari de més de 64 anys i vora el 20 % de ‘no’ a la franja de 55-64 anys. Dels que no van contestar aquesta pregunta del baròmetre convé esmentar el 22,7 % del grup 45-54 anys.