imatge d'uns taxis a la avinguda diagonal

La connexió del tramvia per la Diagonal torna a estar damunt la taula després que l’equip de govern hagi decidit tornar a portar-lo  a votació al ple del 25 de gener. Què ha canviat des del rebuig de la proposta a l’abril? En parlem amb representants de tots els grups municipals, aquest dijous, al ‘Hashtag Barcelona‘. Última hora de l’incendi del carrrer Balmes,  les protestes a per  la detenció dels alcaldes de la CUP de Verges i Celrà, acusats de desordres públics, i l’actuació de Desokupa al Poble-sec, són dos temes més destacats a ‘El matí de Barcelona’.


Una nova oportunitat pel tramvia per la Diagonal?

La connexió del tramvia per la Diagonal torna a estar damunt la taula: el ple del 25 de gener tornarà a votar la proposta del govern de Barcelona en Comú, que aquesta vegada inclou la reclamació de la CUP  de gestió pública del tram central, entre Glòries – Francesc Macià. La pilota està ara damunt la taula d’ERC, per què el PDeCAT, PP i Cs no hi estan d’acord. En canvi els republicans semblen ara més disposats a reconsiderar la seva posició. Què ha canviat? Aquest dijous, el ‘Hashtag Barcelona’ debat amb representants de tots els grups municipals el futur del tramvia.

 

Incendi carrer de Balmes

El foc s’hauria originat en un bar després d’una explosió, segons confirma l’Ajuntament de Barcelona. L’edifici està  situat en número 314 del carrer de Balmes, a la cantonada amb el carrer Francolí. S’hi han desplaçat 10 dotacions de bombers i no hi ha cap persona ferida, però s’han desallotjat una desena de veïns.

Reacció municipal a la detenció de dos alcaldes de la CUP

Regidors de la CUP, el PDeCAT i ERC han abandonat aquest dimecres la Comissió de Presidència per protestar per la detenció dels alcaldes de Verges i Celrà per la Policia Nacional i sense ordre judicial. L’alcaldessa Ada Colau ha expressat la seva solidaritat amb els detinguts, acusats de desordres públics.En parlem amb la regidora de la CUP Eulàlia Reguant.

L’actualitat a les xarxes

La policia comença a detenir manifestants pacífics a tort i a dret, sense identificar-se, i a les xarxes socials comença a bullir la indignació. Per rebaixar l’ambient, parlem de gent a qui la justícia ja ha deixat anar, potser per avorriment, com Dani Mateo, però acabem repassant el gran esdeveniment de la jornada: el dia internacional de les croquetes. Ens ho explica el Toni Noguera.

Tardor calenta

Com titulen i enfoquen els diaris electrònics les notícies sobre els pressupostos de Pedro Sánchez, les 16 detencions policials sense ordre judicial en el marc d’una investigació per l’ocupació del TGV durant l’aniversari de l’1-O i el possible retorn de Neymar al Barça? L’Àlex Solà neteja la lupa i posa el dit a la nafra:

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: