Més de 3.000 persones han visitat l’exposició “La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987” durant els tres mesos que ha estat oberta a l’Espai Zero de la Fabra i Coats. Aquest diumenge ha tancat portes, coincidint amb el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme. L’alcaldessa, Ada Colau, ha aprofitat el darrer dia per visitar-la.

La mostra, inaugurada al desembreforma part dels actes del 30è aniversari de l’atemptat d’Hipercor, que van començar el juny de l’any passat amb un acte polític i ciutadà. L’exposició ha estat organitzada pel Museu d’Història de Barcelona i ha volgut relatar l’atemptat del 19 de juny del 1987, en què van morir 21 persones i més de 46 van quedar ferides. Un cotxe bomba col·locat per ETA va explotar a la primera planta del pàrquing dels magatzems Hipercor de Sant Andreu.

Segons el comissari de l’exposició, el periodista Francesc Valls, l’han visitada 3.000 persones, tot i que, al principi, va costar de consolidar-la. També ha explicat que aviat podria viatjar a altres indrets, ja que moltes entitats s’hi han mostrat interessades.

Record a les víctimes del 17-A

Ada Colau ha aprofitat la visita a l’exposició per anunciar que la ciutat farà a la Rambla un homenatge a les víctimes i els familiars de l’atemptat terrorista coincidint amb el primer aniversari del 17-A.