La sortida, organitzada per les tres entitats (AAUC, COAC i Camins.cat), té tres recorreguts inicials, un punt de concentració i un tram final comú per a tots els participants. Amb dues sortides simultànies, una des de la Torre dels Ous (Sant Joan Despí) i l’altra des de Walden 7 (Sant Just Desvern), tots dos recorreguts convergeixen en una concentració davant l’ETSAB (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, a la Diagonal), on tindrà lloc un breu acte amb parlaments en favor de la unió de tramvies.

Asseguren que, des del punt de vista urbanístic, la consolidació d’aquest projecte permetria mobilitzar molts més passatgers de tota l’àrea metropolitana, potenciar el transport públic i reduir la contaminació.

L’acció reivindicativa arriba en un moment en què l’Ajuntament de Barcelona ha de prendre una decisió sobre la connexió entre el Trambaix i el Trambesòs, després que els consistoris dels municipis de l’Hospitalet, Cornellà, Esplugues, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí hagin donat un ferm suport a aquesta opció.