Els rostres de Luis Bárcenas, l’expresident José María Aznar, Rodrigo Rato i el de l’expresident català Jordi Pujol es passejaran aquest dimecres al matí per les principals vies de Barcelona. Ho faran a bord del Tramabús de Podem, que arriba a la ciutat després d’un periple engegat  el 17 d’abril. Des de llavors, el partit de Pablo Iglesias s’ha proposat posar els presumptes noms i cognoms de la “trama corrupta” de l’estat. Ara, diuen, toca destapar la “trama catalana”, és a dir, segons la formació morada, “la vinculació entre el poder polític i econòmic que durant dècades s’ha teixit al país”.

El recorregut per Barcelona començarà davant la seu de CaixaBank i farà una primera parada a l’antiga seu de Convergència Democràtica, al carrer de Còrsega. Passarà per davant de les oficines de Deloitte, Garrigues i Cuatrecasas, per dirigir-se posteriorment a l’epicentre del cas Millet: el Palau de la Música. La ruta del Tramabús finalitzarà a la plaça de Sant Jaume, just a les portes de la seu del govern català.

Ruta catalana

L’entrada del Tramabús a  Catalunya no es limita a Barcelona. Des de dimecres a la tarda fins divendres, el vehicle de Podem visitarà altres municipis com Sabadell, Lloret de Mar o Santa Coloma de Gramenet.