L’Ajuntament ha pres part en el cas de les aglomeracions a l’aeroport. Coincidint amb el cap de setmana llarg del Primer de Maig i l’entrada en vigor d’una nova normativa europea (que requereix controlar el passaport dels viatgers dins de l’espai Schengen), a l’aeroport de Barcelona-el Prat es van generar cues que, segons alguns passatgers, van durar fins a tres hores.

Per demanar que es prenguin les “mesures adients”, el tinent d’alcalde Jaume Collboni (que també és l’encarregat de fer de pont entre l’Ajuntament i l’Estat) ha enviat aquest dimarts dues cartes dirigides al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i al delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo.

En els escrits, Collboni assegura que les cues “han provocat grans esperes i molèsties a milers de passatgers” i, per això, insta l’Estat a “dotar l’aeroport dels recursos personals i materials necessaris” per afrontar la situació. Si no, adverteix que es podrien produir “situacions perjudicials per als usuaris i per a la imatge de Barcelona”.

Per la seva banda, fonts de la Policia Nacional han explicat a betevé que la situació està normalitzada. També han dit que el problema de fons de les cues no és una falta de personal, sinó que hi ha poques cabines habilitades per fer els controls. Alhora, han advertit que l’entrada en vigor de la normativa coincideix de ple amb la temporada alta de vols, així que no descarten que es repeteixin les cues al llarg de l’estiu.

Contradictòriament, en una entrevista a “La tarda de Barcelona” de betevé 91.0 fm, el cap de relacions internacionals de Norwegian Airlines a Espanya, Alfons Claver, ha explicat que estan “confiats” que se solucionarà aquesta situació, ja que s’han posat en contacte amb “les autoritats competents” i aquestes els han assegurat que no es repetiran les aglomeracions. Escolta el tall de l’entrevista aquí: